У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Закономірності та принципи формування міжрегіональних економічних зв'язків у регіональній системі

     

      Соціально-економічні перетворення й розвиток ринкових відносин в Україні змінили характер відносин регіонів в економічній сфері. Отримання регіонами України певної економічної незалежності від центру в прийнятті рішень щодо раціонального використання наявних ресурсів підвищило значення міжрегіональних зв'язків між ними. Стало очевидним, що ефективно вирішувати багатопланові й масштабні завдання в економічній та інших сферах без співпраці з партнерами нікому не під силу. Це повною мірою стосується й Харкова, що володіє, з одного боку, величезним економічним потенціалом, який значно перевершує внутрішні потреби, а з іншого – потребує сировинних ресурсів.

      Останнього часу питання забезпечення регіонального розвитку країни та розвитку її регіонів все частіше знаходять відображення також у працях фахівців з державного управління, які мають свій погляд на цей об’єкт дослідження. До таких досліджень у галузі державного управління регіональним розвитком слід віднести ґрунтовні праці таких фахівців як В.Ю.Керецман, В.В.Мамонова, А.В.Мерзляк, С.О.Біла, В.М.Лобас.

      Роботи О.Д.Лазор, О.Я.Лазора та А.О.Чемериса комплексно висвітлюють питання територіальної організації влади в Україні та здійснення місцевого управління [87, с.120]. Проблеми управління муніципальними територіальними системами у межах науки державного управління докладно досліджуються, зокрема, у роботах Б.І.Адамова, В.М.Бабаєва, В.С.Куйбіди, С.Є.Саханенко та Ю.П.Шарова [1; 9; 83; 160], у яких представлено як управління, що здійснюється державними органами влади, так і управління, що забезпечується місцевим самоврядуванням через відповідні органи та громадами безпосередньо.

      Аналізуючи теорії регіонального розвитку З.С.Варналій та А.П.Павлюк зазначають таке: “У даний час формується нова парадигма – регіонального саморозвитку на базі врахування інтересів регіонів і покладання відповідальності за розвиток регіонів на місцеві влади” [23, с. 33].

      З. Герасимчук вважає, що державне управління регіональним розвитком має своїм об’єктом регіон як адміністративно-територіальне та територіально-господарське утворення [28, с. 594]. У той же час А.Л.Гуторова зазначає, що територіальне управління спрямоване на раціональне розміщення виробництва, поглиблення спеціалізації та комплексний розвиток регіонів, вирівнювання рівнів їх економічного та соціального розвитку [29, с. 35], де у якості об’єкта передусім виступає уся країна.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.