У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз зарубіжного досвіду регулювання та підтримки сільського господарства

     

      Державне регулювання агропромислового виробництва в зарубіжних країнах є одним з реальних механізмів проведення аграрної політики в сільському господарстві. Так, починаючи з реформ 30-х років, в системі державного регулювання економіки США і Західної Європи склалася ситуація, коли виробники сільськогосподарської продукції виділялися в особливу групу, яка отримує доплату від держави, по суті, лише за свій статус.

      Основною причиною підвищеної уваги більшості країн до аграрного сектора економіки пояснюється специфічними особливостями сільськогосподарського виробництва. Підвищення прибутковості сільськогосподарського виробництва досягається двома шляхами; перший шлях, це підвищення цін на продукцію в цілях окупності витрат товаровиробників, другий, - штучне зниження собівартості виробництва сільгосппродукції через прямі субсидії.

      У сучасних умовах практично у всіх розвинених країнах спостерігається зростання цін на продовольчі товари, але в більшості з них воно компенсується випереджаючими темпами збільшення доходів населення. Споживчий попит на продукти харчування диктується не лише доходами населення, але і цінами на продовольчі товари і послуги. При цьому зростає значення бюджетної підтримки цін на сільськогосподарську продукцію. Створена і правова основа державного регулювання цін у вигляді законів, указів, постанов.

      Субсидії в країнах ЄС досягли 45... 50% вартостей виробленої фермерами продукції, в Японії і Фінляндії - 70%, в Україні - лише 3,5...4%. У США на розвиток сільського господарства з розрахунку на одиницю продукції вкладається коштів на 30% більше, ніж в інші галузі. Потрібно відзначити, що витрати на сільське господарство постійно зростають разом із зростанням загального бюджету ЄС. Якщо узяти їх в динаміці, то видно, що закладений в ЄС механізм вимагав все більщих витрат. При цьому потрібно враховувати, що сільськогосподарські статті бюджету завжди займали в загальних витратах ЄС домінуюче місце.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.