У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Управлінські підходи до формування сучасної партійної організації

     

      У сучасному світі політичні партії відіграють надзвичайно важливу роль, тому науковці значну увагу приділяють партійній побудові. Внутрішня організація партії дозволяє зрозуміти як розподіляються владні повноваження. Ця проблема набагато глибша суто партійної, адже вивчаючи побудову партії, її внутрішню структуру можна зрозуміти та передбачити розподіл влади у суспільстві в цілому. Ще у ХІХ ст. А.Лоуелл звернув увагу на взаємозв’язок внутрішньої структури партії та форми державного правління і застерігав від побудови горизонтальної партії, тобто партії одного класу, що може виродитись у тиранію [351, c. 33–36]. Стан демократії в Україні викликає занепокоєння як у наших співвітчизників, так і серед міжнародної спільноти. Науковці, як і політики-практики впевнені, що утвердженню демократичного процесу в Україні до цього часу заважає методологічно й історично не розв`язана проблема вибору ціннісних орієнтирів. Це справедливе твердження. Разом з тим, необхідні досконалі і свідомі носії демократичних цінностей. Такими носіями мають бути політичні партії які зараз формують політичний простір України. Саме з політичних партій обирається парламент, який в свою чергу обирає та призначає уряд. Президент країни є також представником політичної партії. Виникає необхідність дослідити як, яким чином, на основі яких принципів будується внутрішня організаційна структура політичної партії, що виховує та просуває і підтримує державних лідерів.

      Партійному будівництву завжди приділялась особлива увага, адже партії – це основний механізм передачі влади легітимним шляхом від однієї політичної сили до іншої, починаючи з ХІХ століття. За Радянської доби партія повністю монополізувала владу, виконувала керівну і спрямовуючу роль у суспільстві, що справляє суттєвий вплив на бачення ролі сучасних українських політичних партій їхніми лідерами. Партійному будівництву навіть був присвячений спеціальний журнал “Партийное строительство”, що виходив з 1929 по 1946 роки 2-чі на місяць [165].

      У перехідному суспільстві як ніколи необхідні знання про будівництво політичних партій, адже в цей час політична система трансформується від системи монопольного панування однієї партії до багатопартійності. Поступово складаються умови партійної конкуренції в нашій країні. Сама ж політична система для її стабільності потребує потужних партійних структур, як активних учасників політичного процесу, створення системи стримувань і противаг державного механізму.

      Знання суті проблем партійного будівництва має неоціниме теоретичне та практичне значення. Важливою умовою успішної діяльності політичної партії є глибоке вивчення закономірностей партійного будівництво та використання їх у практичній роботі.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.