У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття коаліційного уряду та роль політичних партій у його формуванні

     

      Політика, як суспільно-політичне явище, характеризується прямим або опосередкованим зв'язком з владою і діяльністю зі здійснення влади. Взаємовідносини між законодавчою і виконавчою владою є ключовим моментом політичної системи та державної влади. Більшість держав ліберальної демократії історично склались як парламентські форми правління – Велика Британія, Німеччина, Швеція, Японія, Нова Зеландія, Австралія.

      Парламентську систему державного правління Е.Хейвуд визначає як систему, в якій управління здійснюється через парламент, законодавча і виконавча влади “поєднуються” одна з одною, формально залишаючись незалежними [674, c. 386].

      Форма, в якій здійснюється влада в тій чи іншій країні, певним чином залежить від партій, які, взаємодіючи між собою, утворюють партійну систему суспільства. Виходячи із функцій політичних партій, визначається їх роль у формуванні політичної системи держави, її інститутів та взаємодії гілок влади.

      В Україні необхідність реформування і удосконалення політичної системи викликана перманентною боротьбою виконавчої і законодавчої гілок влади в умовах повної відсутності реформи судової системи та дії законів, наявності невпливових, слабо організованих політичних партій, що неспроможні ні висловлювати інтереси громадян України, ні їх відстоювати. Таким чином, порушується зворотний зв’язок між владою і громадянами. Усе це робить вразливою саму систему державної влади і створює кризову ситуацію у державі [166, c. 195–202; 464, с. 15–23].

      Із введенням змін до Конституції України у 2004 р. оптимального перерозподілу повноважень між урядом, парламентом і президентом не було досягнуто [299]. Запропонована політична реформа виявила свою недосконалість переважно в інституційно-правовому аспекті. Чому управління державою від кризи переходить до стагнації, а від стагнації до кризи допоможе зрозуміти аналіз їх суб’єктивних чинників.

      Слово “криза” походить від грецького (crisus – рішення, перелом, поворотний пункт). Сучасну політичну кризу розуміють як призупинення або припинення функціонування окремих елементів або інститутів політичної системи, значне поглиблення і загострення наявних політичних конфліктів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.