У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розвиток фінансової складової державної інвестиційної політики

     

      Сучасний стан відтворювального процесу характеризується розбалансованістю, що виявляється в пригніченості функції заощадження і мотивації інвестування господарських агентів. Останніми роками спостерігається тенденція зростання загального обсягу валових інвестицій. Однак цей процес супроводжується якісним погіршенням і кількісним скороченням потенціалу всього інвестиційного комплексу. Походження даного процесу є наслідком зменшення платоспроможного попиту. На споживчому ринку вітчизняні товари промисловості витісняються більш конкурентоспроможними імпортними товарами. Для підвищення конкурентоспроможності необхідна структурна перебудова економіки з боку виробництва, що залежить, по-перше, від розширення внутрішнього попиту на вітчизняні товари і послуги і, по-друге, від ресурсного забезпечення інвестиційної діяльності. Створення бази інвестиційного забезпечення є важливим чинником перетворення економіки. Однак у даний час ця база відсутня. Причиною тому є відсутність інтересу в інвесторів вкладати кошти у розвиток довгострокових об’єктів. Це пов’язано з перебігом інфляційних процесів, що збільшують ризик неповернення вкладених коштів. У результаті цього інвестори прагнуть вкладати свої засоби в короткострокові операції, маючи на меті одержання швидкого і надійного доходу, а не на довгостроковий період. Однак тут маємо замкнене коло, вийти з якого можна тільки за активізації інвестиційної діяльності.

      Сформована ситуація в інвестиційній сфері призводить до незворотної деградації структури народного господарства, руйнування і масового вибуття виробничих фондів, утрати потенціалу майбутнього економічного зростання і відновлення виробництва, економічної незалежності країни.

      Тому за даних умов ключовою проблемою економічної політики держави є активізація інвестиційної діяльності, котра вимагає формування такої інвестиційної політики, що уможливить максимально використовувати національні ресурси і залучати у вітчизняну економіку іноземні інвестиції.

      Інвестиційна політика, що сприяє припливу капіталу в розвиток економіки, є невід’ємним компонентом стійкого зростання будь-якої цивілізовано функціонуючої економічної системи. Розгляд формування інвестиційної політики неможливий без дослідження концептуальних засад інвестиційної політики, зокрема, обґрунтування форм, методів та інструментів інвестиційної політики, виявлення факторів, що впливають на неї, визначення суб’єктів та об’єктів інвестиційної політики, принципів її реалізації.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.