У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття та ознаки підприємницької діяльності як об’єкту адміністративно-правового впливу

     

      Поняття підприємницької діяльності використовується у вітчизняному законодавстві як базова категорія в різних галузях права. Вимоги, що висуваються до підприємницької діяльності, зазнають змін в процесі розвитку й формування законодавства, що регулює цю діяльність. Регулювання відносин у сфері підприємницької діяльності, здійснюється за допомогою виконання певних функцій державними органами, зокрема, органами виконавчої влади. Під час виконання своїх функцій державні органи застосовують різні правові засоби, які не застосовуються розрізнено, а утворюють особливі комплекси, іменовані в юридичній науці правовими режимами.

      Аналіз формування сучасної системи законодавства, що регулює підприємницьку діяльність і визначення її як об'єкта адміністративно-правового впливу, доцільно почати з аналізу самого поняття й ознак підприємницької діяльності.

      Підприємництво є однієї з форм діяльності людини, яка, у свою чергу є формою прояву його активності. Активний вплив суб'єкта на об'єкт має на меті його зміну й використання його корисних властивостей.

      Право на здійснення підприємницької діяльності - це одне з основних суб'єктивних прав громадян України. Згідно ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

      У довідковій літературі підприємництво розуміється як ініціативна, самостійна діяльність громадян та їхніх об'єднань, спрямована на одержання прибутку або особистого доходу [123, с.309; 162, с.165]. У словниках підприємництво позначається як ініціативна, самостійна, здійснювана від свого імені, на свій ризик, під свою майнову відповідальність діяльність громадян, фізичних і юридичних осіб, спрямована на систематичне одержання доходу, прибутку від користування майном, продажу товарів, виконання робіт, надання послуг [174, с.260]. У навчальній літературі з бізнесу підприємницька діяльність визначається як ініціативна діяльність суб'єкта бізнесу, який, володіючи, користуючись або розпоряджаючись повністю або частково якими-небудь матеріальними благами (земля, споруди, устаткування, ноу-хау, інформація, грошові ресурси), самостійно здійснює зусилля щодо створення продукції, надання послуг і виконання робіт [113, c.747].

      У сучасній юридичній літературі було багато спроб визначити поняття підприємництва (підприємницької діяльності).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.