У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Дозвільні процедури у сфері підприємницької діяльності за кордоном (на прикладі Німеччини, США)

     

      Ліцензування підприємницької діяльності як засіб державного регулювання економіки застосовується й у закордонних країнах. При цьому система ліцензування підприємницької діяльності, що діє, наприклад, в Російській Федерації, Німеччині має загальні риси з існуючої в Україні. У Сполучених Штатах Америки, навпаки, ліцензування діяльності підприємців має істотні особливості й полягає в ліцензуванні їхньої професійної діяльності. Розглянемо більш докладно практику ліцензування підприємницької діяльності й професійної діяльності осіб в цих закордонних країнах.

      У Німеччині ліцензування підприємницької діяльності встановлено Законом про порядок здійснення промислової діяльності в редакції від 1 січня 1987 року 87, с. 146 В цьому нормативному акті поняття промислової діяльності трактуються досить широко - це виробничий, торгівельний, транспортний і інший види підприємницької діяльності. Відзначимо, що в сучасному вітчизняному законодавстві, на відміну від німецького, поняття «промислова діяльність», не вживаються, у науковій і навчальній літературі не аналізуються. Але, наприклад, у підручниках по торговельному праву авторів кінця XIX - початку XX століть ці поняття були визначені. Зокрема, П. Цитович пише, що «окрема діяльність отримую торговельні риси через приналежність її до безперервної сукупності - до промислу» 197, с. 32. У підручнику з торгівельному права Г. Ф. Шершеневича, що перевиданий в 1994 році, також можна звернути увагу на широке використання цих понять. Зокрема, зазначається, що особа, яка мала намір вести торгівлю або відкриває промисел, повинна була отримати промислове свідоцтво, таким чином торгівець сплачував належні з його податки 40, с. 61, 64. Зазначений Закон Німеччини містить загальні приписи щодо здійснення промислової діяльності, при цьому в ньому визначається, на які сфери його дія не поширюється. Такий підхід простежується й Законі України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Поряд із Законом про промислову діяльність, у Німеччині діє ряд законів, що регулюють окремі види діяльності. Наприклад, роботу таксі, підприємств громадського харчування, діяльність аудиторів, податкових консультантів.

      Свобода здійснення промислової діяльності, також як в Україні свобода економічної діяльності, гарантується законодавством. Підкреслюється можливість її обмеження винятково у випадках, передбачених законом. Закон про порядок здійснення промислової діяльності містить положення про необхідність спеціального контролю або спеціального дозволу (ліцензії) на ведення особливих видів підприємницької діяльності. У Законі Німеччини про промислову діяльність стосовно до кожного виду діяльності встановлюється вимоги щодо видаваної ліцензії й можливості її обмеження.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.