У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню

     

      Як видно із самої назви Закону «Про ліцензування...», ліцензуванню підлягають види господарської діяльності.

      Згідно зі ст.1 Закону господарська діяльність – будь-яка діяльність, у тому числі підприємницька, юридичних осіб, а також фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, пов'язана з виробництвом (виготовленням) продукції, торгівлею, наданням послуг, виконанням робіт.

      При цьому слід мати на увазі, що виробництво (виготовлення) визначене у ст.1 Закону як діяльність, пов'язана з випуском продукції, яка включає всі стадії технологічного процесу, а також реалізацію продукції власного виробництва, а торгівля – будь-які операції, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на товари.

      Приймаючи спеціальний законодавчий акт про ліцензування, законодавець досить кардинально змінив предмет ліцензування і від ліцензування окремих видів підприємницької діяльності перейшов до ліцензування видів господарської діяльності. Підприємницькою діяльністю займаються виключно суб’єкти підприємницької діяльності, а господарською – не тільки вони, але й інші суб’єкти цивільного чи господарського права, незалежно від того чи мають вони на меті отримання прибутку від цієї діяльності чи не мають. Отже, якщо згідно з чинним законодавством ліцензуються види господарської, а не підприємницької діяльності, то відповідні ліцензії мають одержати всі суб’єкти господарювання незалежно від того чи є вони суб’єктами підприємницької діяльності, чи неприбутковими організаціями [64, с.19-20]. На думку Г. Осадчука, сутність ліцензування полягає у встановленні державою особливих технічних, організаційних, кадрових та інших вимог до тих чи інших видів господарської діяльності. Це означає, що ліцензуванню підлягають види діяльності, які з тих чи інших причин не можна віднести до підприємницьких, або які здійснюються виключно непідприємницькими організаціями [112, с.50]. З такою думкою важко погодитися, оскільки Закон не обмежує ліцензування виключно непідприємницькими видами діяльності або видами діяльності, що здійснюються виключно непідприємницькими організаціями. Таке обмежувальне тлумачення положень законодавства про ліцензування не відповідає його змісту.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.