У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Процесуальний порядок видачі дозволів суб’єктам господарювання на здійснення господарської діяльності

     

      На упорядкування процедур отримання документів дозвільного характеру, їх спрощення та оптимізацію адміністративних послуг, що надаються у зв’язку із видачею таких документів, спрямований Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Відповідно до названого Закону необхідність одержання документа дозвільного характеру встановлюється виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані із одержанням такого документа. Усі інші документи дозвільного характеру, запроваджені підзаконними актами та рішеннями органів місцевого самоврядування, мають бути скасованими. Законами також встановлюється дозвільний орган, уповноважений видавати документи дозвільного характеру. Порядок видачі цих документів встановлюється Кабінетом Міністрів України. Такий чіткий порядок нормативного врегулювання видачі документів дозвільного характеру є необхідним, оскільки чинна система видачі таких документів передбачає наявність їх невиправдано широкого переліку та нечіткість самих процедур, наслідком чого є наявність корупційних діянь та хабарництва [14].

      Спеціально уповноваженим органом з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності є Держпідприємництво України, відповідно до Указу Президента України від 31 грудня 2005р. №1897/2005 «Про внесення зміни до Положення про Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва».

      Підставою для видачі документів дозвільного характеру є результати проведення дозвільними органами обстежень (експертиз), розмір тарифів на які, у тому числі їх граничні розміри затверджуються Кабінетом Міністрів України (ч.6 ст.4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності»).

      Ст.4 названого Закону передбачено, що документи дозвільного характеру можуть видаватись як центральними органами виконавчої влади, так і місцевими дозвільними органами. Центральні органи виконавчої влади видають документи дозвільного характеру за поданням відповідного дозвільного органу погодженого з уповноваженим органом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Такий порядок має передбачати, зокрема, вичерпний перелік документів, які необхідно подати суб'єкту господарювання для одержання документа дозвільного характеру, та строк дії документа дозвільного характеру або необмеженість строку його дії.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.