У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Принципи та цілі регіональної промислової політики держави

     

      Формування промислової політики на державному і регіональному рівнях є найважливішою складовою сучасного етапу реформування промисловості, в процесі якого держава здійснює управління ринковим середовищем і окремими галузями і підприємствами, що функціонують в цьому середовищі, з метою підвищення як бюджетної, так і комерційної ефективності промислового комплексу в цілому і окремих його елементів [2, с. 7]. Тобто, формується концепція промислового розвитку, що складається з трьох взаємодіючих і взаємозалежних елементів:

      - конкурентного середовища з відповідною інституційною інфраструктурою;

      - промислових підприємств, реформованих в рамках процесу реструктуризації і адаптованих до умов конкурентного середовища;

      - промислової політики, як інструменту державного регулювання, що встановлює пріоритети промислового розвитку. Саме за допомогою даного інструменту підтримуються відповідні сегменти промислового комплексу. Найважливішим елементом промислової політики є інвестиційна політика. Через спільність їх цілей і задіяних механізмів реалізації, доцільно, говорити про регіональну промислову політику інвестиційної спрямованості. Проблема формування і реалізації регіональної промислової політики тісно пов'язана з визначенням місця і ролі в економіці державних органів управління різних рівнів ієрархії. Економічна роль держави виявляється в сукупності конкретних видів діяльності (функцій). Їх виділяють по ознаках: виду (цілі) діяльності, характеру заходів (економічні або адміністративні, заохочувальні або обмежувальні тощо.), за об'ємом дії (вся економіка або окремі її сфери, довготривалі або короткочасні) тощо.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.