У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Порядок ліцензування валютних операцій

     

      Одним з головних методів державного управління валютним ринком України є ліцензування валютних операцій, яке передбачає спеціальні вимоги до банків для отримання відповідної ліцензії, порядок її отримання, анулювання та зміни, а також відповідальність за проведення резидентом або нерезидентом валютної операції без ліцензії або після її анулювання. Ліцензія це документ державного зразка, який засвідчує право суб’єкта господарювання-ліцензіата на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності протягом визначеного строку за умови виконання ліцензійних умов [31].

      Метою ліцензування валютних операцій є підвищення надійності та стабільності банківської системи України, недопущення на ринок банківських послуг України та світові валютні ринки банківських установ, умови діяльності яких не відповідають вимогам Національного банку України. Необхідно зазначити, що ліцензування банківських і, зокрема, валютних операцій здійснюється не у кожній країні. Так, у США право на валютні операції мають всі створені банки, в Японії і Франції − лише певні банки [116, C. 41].

      Система ліцензування валютних операцій виконує такі функції:

       контрольну функцію, відповідно якої ліцензування є засобом контролю за валютними операціями банків;

       регулюючу функцію, що спрямована на підвищення рівня надійності і стабільності банківської системи, забезпечення відповідності банку вимогам Національного банку України;

       захисну функцію, яка слугує засобом захисту інтересів кредиторів і вкладників банку. Валютні операції, які підпадають під режим ліцензування, відповідно до ст. 5 Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю», здійснюються на основі генеральних та індивідуальних ліцензій Національного банку України [193].

      Генеральні ліцензії видаються банкам та іншим фінансовим установам України, національному оператору поштового зв’язку на здійснення валютних операцій, що не потребують індивідуальної ліцензії, на весь період дії режиму валютного регулювання.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.