У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття інформаційного суспільства та історія його становлення

     

      У зв’язку із зазначеним у вступі до викладення матеріалів дослідження розділу пропонується звернути особливу увагу саме на організаційно-управлінську складову розвитку інформаційного суспільства в Україні з урахуванням зарубіжного досвіду, становлення інформаційного суспільства в окремих країнах. Вітчизняна практика свідчить, що при, здавалося б, розвиненому інформаційному законодавстві Україна поки що не є державою, з розвиненим інформаційним суспільством, а отже, і не належить до числа країн, які визначають подальший світовий соціальний прогрес в інформаційній сфері.

      Інтенсивність розвитку й глобальне поширення електронних мережевих комунікацій, їх вплив на культурні, соціальні, економічні та політичні зміни в суспільстві дають підстави вважати, що останні мають революційний, епохальний характер, відкривають нову еру в історії людської цивілізації.

      Стає дедалі очевиднішим, що останні десятиріччя ХХ століття стали переломним моментом у розвитку світової цивілізації. Глибока модернізація охопила основні сфери діяльності суспільства й держави. Як свідчать дослідження, появу категорії «інформаційне суспільство» та історію становлення його сутності та змісту пов’язують з стрімким розвитком і масовим упровадженням (приблизно із середини ХХ століття) у суспільне життя досягнень науково-технічного прогресу, особливо у сфері електроніки, інформатики, кібернетики, комп’ютерних наук. Вони сприяли створенню та масовому застосуванню в багатьох галузях людської діяльності різноманітних електронно-обчислювальних (електронно-цифрових, комп’ютерних) інформаційних систем. Ці системи започаткували новий етап механізації, автоматизації різних сфер людської діяльності, передусім наукової, науково-технічної, освітньої, і поступово адаптувалися до умов виробничої, економічної та управлінської діяльності різних суспільних структур.

      На початку 80-х років ХХ століття А. Тоффлер, у книзі «Третя хвиля», [242] прирівняв за значущістю наслідки винайдення нових інформаційних і комунікативних технологій з такими епохальними процесами, як неолітична (аграрна) революція й індустріальна революція. Масове застосування комп’ютерів у різних сферах людської діяльності спочатку дістало умовну назву – комп’ютеризація. На цьому етапі дослідження під комп’ютеризацією пропонується розуміти таке.

      Комп’ютеризація – це комплекс організованих інженерно-технічних процесів, пов’язаних із розробкою, упровадженням та розвитком нових технологій механізації та автоматизації створення, поширення, отримання, обробки, використання та зберігання інформації на основі електронно-обчислювальної (комп’ютерної) техніки в різних соціальних системах.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.