У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль Президента України в розбудові інформаційного суспільства

     

      Термін «президент» походить від латинського «praesidens», що означає «той, хто сидить попереду» й застосовувався до головуючих на різних зборах.

      У сьогоднішньому світі з числа більш 180 країн – членів ООН – понад 130 мають президентів. Таке повсюдне введення інституту президентства зумовлене низкою чинників, що визначають його роль у державному й суспільному житті країни. Перш за все, президент уособлює державу, представляє її в міжнародних зносинах.

      В Україні пост Президента було запроваджено Законом УРСР від 5 липня 1991 р. В Конституції України [1] посаді Президента присвячується спеціальний V Розділ, що складається з одинадцяти статей, основний зміст яких полягає у такому.

      Частина 1 статті 102 Конституції України [1] встановлює, що Президент України є главою держави і виступає від її імені. Таким чином, він уособлює державу й державну владу в цілому, а не якусь одну її гілку. Як глава держави Президент України наділяється повноваженнями виступати від її імені як у внутрішньому житті країни, так і в міжнародних відносинах. Це означає, що Президент України в будь-якому випадку не потребує додаткового засвідчення своїх повноважень, що зумовлені його статусом глави суверенної держави.

      Роль Президента України в розвитку інформаційного суспільства залежить від низки об’єктивних і суб’єктивних чинників, що в єдності реалізуються за управлінським принципом першого керівника.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.