У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Функції органів центральної виконавчої влади в розбудові інформаційного суспільства

     

      Центральні органи виконавчої влади (ЦОВВ) – це утворені Кабінетом Міністрів України міністерства, інші органи (комітети, комісії, відомства, агентства тощо), компетенція яких поширюється на всю територію країни та керівники яких призначаються на посаду й звільняються з посади у порядку, визначеному Конституцією України.

      Усього з часу проголошення незалежності система ЦОВВ зазнала близько 350 трансформацій. При цьому розбудова системи органів виконавчої влади на центральному рівні здійснювалась значною мірою шляхом спроб та помилок, коли окремі органи зазнавали декількох реорганізацій протягом короткого терміну, що не дозволяло системі працювати стабільно. На кінець 2005 – початок 2006 рр. структура ЦОВВ складалася з 19 міністерств та 35 інших центральних органів виконавчої влади. За станом на 1 січня 2009 р. діяло 20 міністерств та 44 інші центральні органи виконавчої влади, 47 спеціальних урядових органів [158, с. 117].

      Функції органів центральної виконавчої влади в розбудові інформаційного суспільства та їх реалізація значною мірою залежать від об’єктивних і суб’єктивних чинників, що реалізуються також за управлінським принципом першого керівника.

      За матрицею управлінських відносин, класично, серед об’єктивних чинників виокремлюють такі:

      – законодавче визначення повноважень, функцій, а також прав і обов’язків органів центральної виконавчої влади у розвитку інформаційного суспільства в цілому та у підпорядкованих ним структур;

      – визнання суспільством легітимного авторитету органів центральної виконавчої влади у розвитку інформаційного суспільства в цілому та у підпорядкованих ним структурам. Серед суб’єктивних чинників виокремлюють такі:

      – рівень інформаційної культури осіб, які складають керівну ланку органів центральної виконавчої влади в розбудові інформаційного суспільства в цілому та в підпорядкованих ним структурах;

      – рівень особистих організаторських здібностей, знань, умінь і навичок креативного, стратегічного, тактичного та оперативного (поточного) мислення керівного складу органів центральної виконавчої влади у розбудові інформаційного суспільства в цілому та в підпорядкованих їм структурах;

      – визначення критеріїв добору й розстановки кадрів керівним складом органів центральної виконавчої влади в розвитку інформаційного суспільства в цілому та в підпорядкованих їм структурах.

      Функціонально органи центральної виконавчої влади в розбудові інформаційного суспільства можна умовно поділити на два види: органи центральної виконавчої влади, які безпосередньо здійснюють управління за певними видами інформаційної діяльності; органи центральної виконавчої влади, які опосередковано здійснюють управління за певними видами інформаційної діяльності.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.