У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Завдання органів місцевого самоврядування у забезпеченні розбудови інформаційного суспільства

     

      Згідно з чинним законодавством виконавчу владу в областях, районах Автономної Республіки Крим, у містах Києві та Севастополі здійснюють обласні, районні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації. Місцева державна адміністрація є місцевим органом виконавчої влади та входить до системи органів виконавчої влади.

      Дуалізм правового статусу місцевої державної адміністрації обумовлюється не лише її місцем у системі органів публічної влади та механізмом взаємодії з іншими суб’єктами адміністративно-правових відносин, але й обсягом і порядком набуття повноважень. У межах, визначених Конституцією України та законом «Про місцеві державні адміністрації», місцева державна адміністрація здійснює виконавчу владу на підвідомчій території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

      Як свідчать дослідження, ефективність розвитку інформаційного суспільства в країні значною мірою визначається усвідомленням його необхідності на рівні територіальних громад та їхньою ініціативою.

      Окремі аспекти функціонування органів місцевого самоврядування розглядалися у дослідженнях В. Борденюка [304, 305], Н. Гончарук, Л. Рудвольга [306], В. Мартиненко [307, 310], В. Куйбіди [308, 309].

      Мета цього підрозділу – звернути увагу науковців на участь органів місцевого самоврядування в розбудові інформаційного суспільства на певній території, на рівні територіальної громади. При цьому важливе місце в науці державного управління має бути відведено визначенню завдань для органів місцевого самоврядування в забезпеченні розвитку інформаційного суспільства та розробці механізмів їх вирішення у складі механізмів державного управління. Українська наукова громадськість не приділяла належної уваги комплексному дослідженню й висвітленню завдань органів місцевого самоврядування у забезпеченні розбудови інформаційного суспільства. Це зумовлено тим, що в територіальних громад ще не має сучасного розуміння ознак громадянського суспільства. На практиці територіальні громади в Україні та їх органи в системі державного управління здебільшого сприймають як споживачів результатів діяльності органів центральної державної влади, у тому числі й щодо розбудови інформаційного суспільства на території певної громади (села, селища, міста).

      Відповідно до статті 132 Конституції України [1] територіальний устрій ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, поєднання централізації і децентралізації в здійсненні державної влади, збалансованості і соціально-економічного розвитку регіонів з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.