У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль держави в розвитку інформаційного суспільства в США

     

      Роль держави в розвитку інформаційного суспільства знаходить прояв у державній інформаційній політиці, яка проводиться в руслі загальної юрисдикції держави, відповідно до чого ще з 1820-х років здійснюється кодифікація норм загального права (в окремих законодавчих актах), що залишає за судами широкі повноваження їх тлумачення. Причому відмінність американської правової системи від англійської – виняткове значення Конституції країни як основного джерела подальшого розвитку правової системи в умовах формування інформаційного суспільства країни.

      Наприкінці 1980-х рр. у структурі світового ринку виникли процеси інтенсифікації, передусім в організації бізнесу, що спричинилося такими чинниками:

      – комп’ютерні інформаційні технології почали надавати нові можливості для інформаційної глобалізації ринку (а отже, і всього бізнесу) значно швидше, ніж ті, що існували, традиційні; – Інтернет почав перетворювати бізнес на процес організації глобальних комунікацій без національних кордонів.

      Для збереження лідерства й регулювання процесів інтенсифікації бізнесу США в 1993 р. прийняли державну програму під назвою «Національна інформаційна інфраструктура» (NII). Ця програма акцентувала увагу на нових можливостях Інтернету та на сприянні держави ініціативам приватного сектора економіки в більш широкому його застосуванні в різних сферах суспільного життя. У міру розвитку мережі Інтернет та масової апробації досягнень у сфері комп’ютерних наук у приватному секторі економіки США адаптувалися й до державного управління через придбання кращих здобутків інформаційних продуктів. Нині США є світовим лідером у сфері дослідження й впровадження нових форм державного управління інформаційними потоками й виробництва нових інформаційно-комп’ютерних технологій, інформаційних ресурсів і продуктів, надання інформаційних послуг, таких, як програмне забезпечення, аудіовізуальні твори, телепрограми, кіноіндустрія, музичні продукти, розважальна індустрія й реклама.

      Нині метою національної інформаційної політики США є впорядкування інформаційних потоків у політичному, економічному, науковому і військовому напрямах задля забезпечення збалансованості між державним контролем, свободою підприємницької діяльності та приватними правами людини в інформаційній сфері. У контексті державної інформаційної політики інформацію розглядають як один із основних національних ресурсів, а системи, що забезпечують її створення, обробку й поширення, вважають головним стратегічним чинником розвитку інформаційної сфери як індустрії масової інформації, побудови електронної (комп’ютерної) інфраструктури країни. Концепція національної інформаційної політики США передбачає необхідність розширення й удосконалення національного електронного інформаційного середовища як стандарту глобального, що розвиватиметься під егідою цієї країни. При цьому спостерігається посилення впливу передусім на такі регіони: найближчих сусідів – країни Латинської Америки, Канаду; одночасно – на країни Центральної і Західної Європи (через них – на інші європейські країни), а через країни-лідери в Азійсько-Тихоокеанському регіоні – на інші країни, що розвиваються в цьому регіоні.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.