У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль держави в розвитку інформаційного суспільства в країнах різних континентів

     

      Державна інформаційна політика більшості розвинених країн світу знаходить вираз переважно в цільових урядових програмах з відповідною назвою, що відображають бачення основних цілей під впливом гегемоністських проявів державної інформаційної політики США в міжнародному інформаційному просторі.

      Так, у загальному контексті проблематики розділу пропонується звернути увагу на досвід Японії. За ініціативою Ради з телекомунікацій при Міністерстві пошти й комунікації Японії було розроблено національну програму «Бачення інформаційних комунікацій XXI століття». Головна мета програми – створення ефективного інформаційного суспільства, цілі якого близькі до цілей створення Національної інформаційної інфраструктури США, але з урахуванням національних особливостей.

      Особливого значення ця програма надає, з одного боку, зростанню економіки, створенню нових видів інформаційного бізнесу й робочих місць у ньому, а з іншого – соціальному розвитку країни.

      Японська версія побудови інформаційної супермагістралі базується на засобах волоконно-оптичного зв’язку, що надає урядовим інститутам, державним організаціям і приватним підприємствам доступ до комп’ютерного програмного забезпечення і додатків масового застосування, що набувають найбільшого поширення серед широкого загалу. Японія обрала як державну стратегію принцип, що образно сформульований у східній мудрості: схопити за хвіст дракона.

      Подібної стратегії дотримуються і в державній інформаційній політиці Китаю та Філіппін. Вони мають намір приєднатися до глобальної інформаційної інфраструктури на здобутках науково-технічного прогресу США, при цьому уряди цих країн надають великого значення стратегії, спрямованій на міжнародну кооперацію, і понад усе з питань е-економіки.

      Так, Уряд Японії свого часу заснував Центр сприяння становленню інтелектуального інформаційно-комунікаційного суспільства, для реалізації інтеграційних заходів щодо створення Національної інформаційної інфраструктури й кооперації зусиль з метою входження до Глобальної інформаційної інфраструктури, ініційованої США. При цьому уряд Японії сприяє розробці нових інформаційно-комп’ютерних технологій, особливо тих, що стосуються телеобробки для органів влади, е-медицини, інтелектуально-інформаційних систем (створення штучного інтелекту), урядових довідкових послуг, системи управління ліквідацією наслідків стихійних лих і кризових ситуацій. Через суспільні інститути уряд заохочує виконання і такої цільової державної програми, як «Інформаційна грамотність населення».

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.