У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення системи національної безпеки в умовах розбудови інформаційного суспільства в Україні

     

      У сучасному світі важко переоцінити значення діяльності системи національної безпеки, зокрема служб внутрішньої безпеки, у житті демократичної держави. Про це свідчить уся новітня історія країн європейської спільноти. Завдання створення належного балансу між зростаючими у ХХІ столітті потребами суспільства у безпеці та громадськими свободами і правами людини сьогодні надзвичайно актуальне.

      Озираючись в минуле, можна побачити, що становлення сучасної системи забезпечення національної безпеки пройшло три основні етапи:

      1. Створення: 1991–1994 роки;

      2. Екстенсивний розвиток: 1995–2001 роки;

      3. Демократичне реформування: 2002–2007 роки [257].

      Після проголошення незалежності, за умов швидкого поглиблення системної кризи, тодішнє керівництво держави прийняло рішення розбудовувати національний сектор оборони і розвідки на основі відповідних структур, які незалежній України дісталися у спадок від колишнього СРСР. Було сформовано основні інститути цього сектору: вертикаль президентської влади у цій сфері, зокрема, Раду національної безпеки і оборони України, дієздатну Службу безпеки. У великій мірі саме завдяки цьому вдалося подолати небезпечні для молодої державності проблеми суспільного розвитку початку 1990-х років.

      У період 1996–2004 років в цілому було завершено створення основи законодавчої бази для діяльності сектору безпеки, яка регулювалася такими засадничими актами законодавства, як: Конституція України у редакції 1996 р.; Концепція (основи державної політики) національної безпеки від 1997 р.; закони: «Про Раду національної безпеки і оборони» від 1998 р., «Про основи національної безпеки України» від 2003 р., «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією та правоохоронними органами держави» від 2003 р. тощо.

      У 2004 році Указом Президента України національну розвідку виведено із складу Служби безпеки і створено Службу зовнішньої розвідки України як самостійний державний орган. 1 грудня 2005 р. прийнято відповідний Закон України. З грудня 2005 р. на виконання рішення Президента України здійснюється комплексний огляд сектору безпеки, в межах якого опрацьовано низку конкретних завдань щодо його реформування.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.