У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методи моделювання стратегій радикалізації соціальних конфліктів

     

      Сучасні соціальні конфлікти є локальними конфліктами низької ін-тенсивності, що мають місце у фрагментованих країнах зі слабкими дер-жавами, на територіях, які неефективно управляються та недостатньо кон-тролюються урядами. Соціальні конфлікти керуються групами місцевої еліти або представниками кримінального світу.

      З позиції економічної теорії конфлікти є формою конкуренції. Але соціальні конфлікти, на відміну від конкуренції, є «антисистемними» – во-ни спрямовані на руйнування існуючої системи влади та змінюють інсти-туційну матрицю держави. На відміну від конкуренції, дії учасників конфліктів є менш обмеженими правилами і законами. «Війна є актом сили, – писав Карл фон Клаузевіц, – який теоретично не має обмежень» [59, с. 365].

      Вільфредо Парето писав: «Зусилля людства спрямовані на дві різних форми діяльності: або на виробництво товарів, або на захоплення товарів, вироблених іншими» [189, с. 127]. Є інший спосіб досягти багатства: кон-фіскація, експропріація, пограбування, з одного боку, та захист, оборона – з іншого, – це рівноправні форми економічної діяльності.

      На відміну від конкуренції, в якій інтенсифікація зусиль учасників ринку призводить до підвищення рівня життя населення країни, інтенсифікація конфліктів призводить до погіршення рівня життя, людських втрат і марного витрачання ресурсів на непродуктивну бо-ротьбу. Правила конкуренції – це міжнародно узгоджені норми контролю за діловою практикою, які спонукають товаровиробників змагатись за збіль-шення своєї частки на ринку шляхом підвищення якості продукції та роз-ширення асортименту. Система формальних і неформальних норм, віру-вань, традицій, звичаїв, релігійних й філософських принципів, які форму-ють судження щодо правил поведінки держав та індивідуумів у конфлік-тах, називаються конвенціями війни.

      Ідея війни асоціюється з необмеженістю, у той час як суспільство розробило певні правила щодо участі у конкуренції. У світі ринку підпри-ємці надають перевагу зменшенню цін та підвищенню власної конкурентоспроможності над методами знищення бізнесу або фізичного усунення самих конкурентів. У світі конфліктів усунення супротивника вважається найкращим результатом.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.