У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Процеси соціальної поляризації та радикалізації конфліктів у кластерах негативного соціального розвитку

     

      Сучасні теоретичні та емпіричні дослідження доводять, що різні форми соціальної й політичної поляризації підвищують ризик соціальних конфліктів. Аналіз цієї проблеми є важливим для розуміння причин соціа-льних конфліктів та розробки попереджальних механізмів у системі управ-ління економічною безпекою держави. Дослідження приділяє увагу та-ким проблемам: 1. Визначенню механізмів, за допомогою яких інститути й інші структурні економічні фактори формують та трансформують конфлікт-ний потенціал у поділених суспільствах.

      2. Порівнянню впливу нерівності у прибутках населення на моти-вацію до участі у соціальних конфліктах з впливом інших вимірів соціаль-ної нерівності.

      3. Поясненню механізмів, за допомогою яких відбувається форму-вання протестних груп і коаліцій у фрагментованих суспільствах.

      4. Обґрунтуванню взаємозалежності між ступенем поляризації сус-пільства та ризиком соціальних конфліктів.

      Якщо у попередньому розділі дисертаційного дослідження аналізу-вались раціональні підходи до ухвалення рішень щодо участі у соціальних конфліктах, у цій частині роботи особлива увага приділяється вибору, який роблять на користь конфлікту знедолені, найбільш бідні й соціально виключені групи населення.

      Приклади соціальних конфліктів, які трапились або ще мають місце у світі в останньому сторіччі, свідчать, що релігійна, ідеологічна або еко-номічна поляризація є ключовим фактором радикалізації, поширення на-силля й дезінтеграції країни, і, внаслідок цього, головним предметом дер-жавної політики національної безпеки.

      Колишній Генеральний секретар ООН Кофі Аннан зазначав, що руй-нівним фактором для безпеки є соціально-економічна нерівність між гру-пами, які відрізняються від інших за ознаками раси, релігії або мови: «Конфлікти мають місце між групами, одна з яких відчуває себе дискримі-нованою, а інша насолоджується привілеями, які вона боїться втратити» [4]. Події «помаранчевої революції» в Україні довели, наскільки ламкими є мир і стабільність у суспільстві, поділеному за соціальними й культурними ознаками.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.