У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка комплексної системи попередження про ознаки процесів радикалізації соціальних конфліктів

     

      Прямі та структурні механізми попередження соціальних конфліктів. Державні механізми попередження радикалізації соціальних конфліктів мають містити своєчасні адекватні програмні заходи щодо запобігання ескалації насилля, які реалізуються на латентних стадіях розвитку конфліктів. Світова практика довела, що ефективне та своєчасне попере-дження соціальних конфліктів можливе лише при умові співпраці міжна-родних організацій, регіональних військово-політичних альянсів, урядів країн, науково-дослідних інститутів та громадських організацій. У дисертації пропонується розподіляти державні механізми попере-дження соціальних конфліктів на прямі попереджальні механізми та струк-турні механізми. До прямих механізмів пропонується відносити: превенти-вну дипломатію, попередження про наміри, санкції (об’єктом санкцій мо-жуть бути окремі політики, групи, що провокують ескалацію конфліктів, країни в цілому), включення посередників до діалогу між громадами, заходи запобігання екстремізму. Структурні механізми попередження радикальних форм соціальних конфліктів спрямовані на трансформацію довгострокових соціально-економічних та інституціональних чинників, які формують ситуацію, сприятливу для розпочинання конфліктів.

      Один з таких методологічних підходи може бути застосований до побудови комплексних систем попередження соціальних конфліктів.

      Відповідно до першого підходу, підсистема моніторингу рушійних сил соціальних конфліктів, підсистема попередження про наявність кризо-вої ситуації та підсистема реагування повинні бути відокремлені. Розме-жування систем дозволяє уникнути надмірної політизації прийняття рі-шень у секторі безпеки.

      З іншого боку, синтез підсистем моніторингу, попередження та реа-гування у складі системи попередження соціальних конфліктів дозволить оптимізувати методи реагування на негативний розвиток рушійних сил конфліктів та відслідковувати зміни у мотивації учасників конфлікту.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.