У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічні моделі управління національними системами охорони здоров’я

     

      Наявність в тій чи іншій країні відповідної системи охорони здоров’я визначається багатьма обставинами, але при всіх відмінностях у системах охорони здоров’я населення різних країн, національні моделі охорони здоров’я, що діють у них, можуть бути охарактеризовані залежно від того, яку роль і функції виконує держава в цих процесах [50]. Державні витрати на охорону здоров’я в розвинутих країнах і в РФ у 2000–2003 рр. наведені в табл. 1.8. Сьогодні всі існуючі економічні моделі систем охорони здоров’я зводять до трьох основних економічним моделям [43].

      Це платна (ринкова) медицина, заснована на ринкових принципах з використанням переважно приватного медичного страхування, а також суспільних програм медичної допомоги; державна (бюджетна) медицина з бюджетною системою фінансування і система охорони здоров’я, заснована на принципах соціального страхування і регулювання ринку з багатоканальною системою фінансування [65]. Для першої моделі характерне надання медичної допомоги переважно на платній основі, за рахунок самого споживача медичних послуг, відсутність єдиної системи державного медичного страхування. Головним інструментом задоволення потреб у медичних послугах є ринок медичних послуг.

      підприємств, що відраховують частину своїх доходів на охорону здоров’я відповідно до укладених колективних договорів між підприємцями і профспілками.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.