У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення інноваційних механізмів реформування охорони здоров’я

     

      Ефективне реформування системи охорони здоров’я в цілому, а також на рівні регіонів має базуватися на сучасній інноваційній основі, що забезпечує конкурентоспроможність галузі та підвищення її ролі у вирішенні соціальних проблем суспільства. З урахуванням того, що діяльність галузі базувалася (і в найближчій перспективі базуватиметься) на державній власності, поширення нововведень має здійснюватися за допомогою централізованих механізмів, що, однак, не виключають особисту зацікавленість безпосередніх авторів медичних ноу-хау. Безумовно, регіональні структури системи охорони здоров’я безпосередньо або за допомогою уповноважених структур мають сприяти масштабному впровадженню нововведень. З урахуванням виявлених недоліків в організації інноваційного процесу, а також імперативної вимоги його “вписування” в загальний контекст стратегічного управління реформуванням охорони здоров’я, можна запропонувати таку регіональну структурну модель системи управління інноваційним процесом, що включає шість основних блоків:

      1. Визначення проблем і постановка пріоритетних цілей регіональної системи охорони здоров’я. Визначення стратегії розвитку регіону здійснюється на основі комплексного організаційного аналізу рівня і динаміки здоров’я населення, стану системи охорони здоров’я, проблем, визначення шляхів їх вирішення за наслідками спеціальних досліджень, при використанні експертних оцінок і методів прогнозування з урахуванням напрямів державної політики, вивчення вітчизняного і зарубіжного досвіду, оцінювання ресурсних можливостей. 2. Інвентаризація наявних у регіоні сучасних (нових) технологій діагностики і лікування на основі організації їх пошуку та врахування в установах охорони здоров’я. Класифікація інновацій за рівнем їх новизни, цільової спрямованості, апробованості, рівня впровадження. Пошук і відбір технологій здійснюється експертним шляхом з урахуванням медичної, соціальної й економічної значущості нововведення, фінансових умов, можливостей тиражування на ширшому колі об’єктів. Оцінювання доцільності створення організаційної структури, що забезпечує централізований моніторинг нововведень.

      3. Організаційне оформлення функції управління впровадженням медичних нововведень (на рівні департаменту охорони здоров’я або у складі уповноваженої організації). Розробка регламенту діяльності структури.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.