У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Синергетико-рефлексивна модель соціальної самоорганізації, соціального та державного управління

     

      Практика та теорія управління приділяє категорії «функція» виділену увагу [123-125]. На конструктивній основі категорії «функція» побудований функціонально-цільовий підхід менеджменту [126,127]. В теорії організації існує думка, що формування організаційних структур адміністративного типу, до яких належить, зокрема, система державного управління, є ефективним саме в рамках функціонально-цільового менеджменту [128, с.201-236, 129]. Разом з тим, такий підхід приводить до догматизації певних методів управління. Тому вважаємо, що конструкт «функція» в теорії організації, яка базується на динамічному системологічному підході, повинна мати підпорядковану роль. Визначальною повинна бути ціль, мета управлінської діяльності, а функція ланок управління та структур організації підпорядковується меті та цілям. В синергетико-системологічному підході ми можемо розглядати «мету» як конструкт рівнозначний по потужності конструктам «функція», «процес», «дія» і шукати нові співвідношення смислу укладення зв’язків та відображень рефлексії та рекурсії між ними в контексті боротьби та сумісності феноменів організація та самоорганізація.

      Відмітимо, що в якості відповіді на проблеми догматизації управління, як один із сучасних підходів в менеджменті, розвивається менеджмент «м’яких систем» [130]. Його успішно застосовують до сучасних великих бізнес-систем. Але до систем адміністративного типу його застосування суттєво обмежене, в силу низки причин, в першу чергу невідповідності «м’якої системи» природі адміністративної системи. Саме тому для розв’язання завдань адміністративного менеджменту перш за все на сучасному етапі використовується функціонально-цільовий підхід. Цей підхід для широкого кола завдань адміністративного менеджменту може бути достатньо ефективним підходом, якщо вміти знаходити спосіб «переборювати» циклічно повторювані труднощі етапів (зон) переходу від одного набору актуальних цілей до іншого набору актуальних цілей, тобто, труднощі «зон росту» [131-133]. Функціонально-цільовий менеджмент більшою мірою відповідає природі адміністративної системи, різновидом якої є система державного управління.

      Удосконалення методів та розширення можливостей модернізованого варіанту функціонально-цільового менеджменту є актуальною задачею. Потужність функціонально-цільового підходу в описанні, проектуванні, реалізації швидкозмінних процесів, на нашу думку, при відповідній модифікації та модернізації можливо наблизити до потужності підходу менеджменту «м’яких систем» тільки при відповідному розширенні базових понять та методів. Доцільним є впровадження для результативного описання самоорганізації в контексті розвитку систем управління таких понять, як функціональність, синергійність та синергетичність організаційних систем та їх елементів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.