У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Реструктуризація підприємства

     

      У зміні стану підприємств можна виділити дві тенденції:

      1. Негативну, пов'язану з підприємствами, що знаходяться в кризовій ситуації, на яких продовжується спад виробництва, зниження конкурентоспроможності аж до зупинки і банкрутства;

      2. Позитивну, пов'язану з підприємствами, які не потрапили в кризовий стан і продовжують нормально функціонувати, або стабілізували свій стан, або забезпечують зростання об'ємів продажів, рентабельності, поліпшення фінансового стану [42].

      За експертними оцінками, більше 40% підприємств збиткові, для них характерні затримки зарплати, неплатежі до бюджету і т.п. і, як наслідок, загострення соціальної напруженості. Другий же, позитивний процес, хоча і виявляється в набагато скромніших показниках (за тими ж оцінками - 10-15% підприємств), є постачальником безцінного досвіду, який необхідний, щоб переламати негативні тенденції і забезпечити підйом економіки.

      Для досягнення позитивних результатів на підприємстві, необхідна активізація його внутрішніх можливостей, істотна зміна стратегії, реорганізація і створення ефективної системи управління, інакше кажучи - його реформування. Воно припускає послідовні зміни, що ведуть від старої форми господарювання до нової, відповідної економічних умов, що змінилися. Без забезпечення комплексної програми реформування збиткових підприємств, негативні тенденції в економіці не можуть бути переможені.

      Одним з напрямів реформування є структурна реорганізація, або, як ще говорять, реструктуризація підприємств. Цей процес включає підвищення господарської самостійності підрозділів, досягнення того або іншого ступеня їх економічного відособлення, а так само пов'язані з цим процеси зміни асортименту (його диверсифікації); кадрової, фінансової і маркетингової політики підприємства [39].

      Необхідно виділити наступні базові принципи реструктуризації:

       не надаючи свободи підрозділам, неможливо зробити їх рухомими і ініціативними, а все підприємство керованим і швидко адаптується до зовнішніх змін;

       не всі підрозділи без серйозного реформування гідні життю;

       розвиток і використовування резервів можливе лише при отриманні права самостійно використовувати результати своїх дій.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.