У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості органів внутрішніх справ як об’єкту контролю

     

      Визначення особливостей органів внутрішніх справ як об’єкту контролю обумовлене наступним: по-перше, незважаючи на велику кількість наукових праць, предметом розгляду яких були органи внутрішніх справ, як об’єкт контролю вони розглядалися лише в поодиноких працях; по-друге, органи внутрішніх справ є найбільшою за об’ємом виконуваних завдань, структурою та кількістю персоналу правоохоронним підрозділом, що потребує розгалуженої та ефективної системи контролю за її діяльністю; по-третє, значною кількістю нарікань на діяльність органів внутрішніх справ, недосконалістю законодавства, яке регламентує їх діяльність, різними підходами щодо реформування органів внутрішніх справ, їх недостатнім фінансуванням, тощо.

      Серед науковців, які досліджували проблеми контролю за діяльністю ОВС, необхідно назвати: 1) О.М. Бандурку, І.П. Голосніченка, М.В. Ковалів, Я.Ю. Кондратьєва, Я.Д. Скибу, І.М. Паньонко, В.М. Плішкіна, О.П. Рябченко [105; 262; 272; 273; 280 ] та багатьох інших науковців, які присвятили цій проблемі окремі розділи (глави, параграфи) підручників чи навчальних посібників з таких навчальних дисциплін як «Управління в ОВС України» та «Адміністративна діяльність ОВС України»; 2) Л.В. Борець [269], С.Г. Братель [281], Л.М. Кирій [430], О.М. Куракіна [220], В.В. Маркова [95], В.В. Новікова [94], А.Р. Туманянц [431], які в межах дисертаційних досліджень розглядали окремі види контролю за діяльністю органів внутрішніх справ у цілому або за окремими їх підрозділами чи напрямками діяльності (міліцією, попереднім слідством, оперативно-розшуковою діяльністю, тощо) зокрема; 3) В.Л. Грохольського [223, с. 14], Ю.Ю. Хилько [224, с. 240], В.С. Гуславського [227, с. 18], О.М. Клюєва [145, с. 66], М.В. Джафарову [229, с. 84], Р.М. Павленко [231, с. 57], М.В. Самодзена [233, с. 36], В.О. Заросила [234, с. 165], С.М. Гусарова [235, с. 47], М.С. Ільницького [236, с. 62] та багатьох інших науковців, які досліджували проблеми контролю за діяльністю ОВС у межах окремих наукових публікацій у фахових виданнях.

      Проте, аналіз наукових праць вищенаведених та інших авторів дозволив зробити висновок про те, що особливості ОВС як об’єкту контролю у них розглядались фрагментарно, без комплексного підходу. У кращому випадку розглядалися особливості ОВС як правоохоронного органу. Наприклад, В.В. Ковальська визначає особливості міліції органу виконавчої влади, до яких відносить наступні: «порядок формування міліції, її структура і компетенція закріплені нормами права; міліція наділена правом прийняття юридичних приписів, що є обов’язковими для виконання; установлені цими приписами розпорядження забезпечуються заходами переконання, виховання і можливістю застосування примусової сили держави; міліція опирається на матеріальне забезпечення своїх розпоряджень, використовуючи можливості розпоряджатися певною частиною коштів з державного бюджету; у стосунках з окремою особою представляє усе суспільство, а захищаючи його інтереси, нерідко змушена в рамках, встановлених законом, вдаватися до обмеження прав та свобод цієї особи» [293, с. 14].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.