У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Проблеми визначення предмету та форм контролю за діяльністю правоохоронних органів в Україні

     

      Необхідним елементом адміністративно-правового механізму організації контролю за діяльністю правоохоронних органів в Україні є визначення його предмету та форм, характеристиці яких і присвячено цей підрозділ дисертації. На відміну від об’єкту контролю, яким є правоохоронні органи, його предмет дуже різноманітний, стосується як зовнішньої (правоохоронної), так і внутрішньо-організаційної діяльності правоохоронних органів, може визначатись у правових актах чи обиратись суб’єктом контролю самостійно, залежить від компетенції та повноважень суб’єкта контролю. Предмет та форма контролю взаємопов’язані, оскільки залежно від предмету контролю обирається його форма, і навпаки, під час реалізації окремої форми контролю (наприклад, інспекційної перевірки чи інвентаризації) визначається її предмет. Проте, як у чинному законодавстві, так і у науковій літературі, досить часто предмет контролю ототожнюється з його об’єктом [124; 238; 135, с.53; 552, с. 91-92], інколи із його формами [136, с.84], форми контролю ототожнюються з методами контролю, його засобами або заходами [242; 245; 551; 79, с.165].

      Охарактеризуємо предмет та форми контролю за діяльністю правоохоронних органів по-черзі. У Великому тлумачному словнику сучасної української мови предмет визначається як «будь-яке конкретне матеріальне явище, що сприймається органами чуття; певна річ; те, на що спрямована пізнавальна, творча, практична діяльність кого -, чого-небудь; особа на яку спрямовано діяльність» [80, с.1104]. Таке тлумачення слова «предмет» дозволяє розуміти під ним: по-перше, матеріальні або нематеріальні речі; по-друге, живі або неживі істоти; по-третє, діяльність або бездіяльність об’єкта контролю; по-четверте, певні напрями діяльності об’єкта контролю або його безпосередню поведінку.

      Проте, причиною ототожнення предмету та об’єкту контролю є саме їх словникове тлумачення, оскільки, приміром, об’єкт визначається як явище, предмет (виділено мною М.О.), особа, що на них спрямовано певну діяльність, увагу [80, с.803].

      На нашу думку, на відміну від об’єкту контролю, який відповідає на питання кого контролюють, предметом контролю є те, що контролюють, тобто таким є окремі складові об’єкта контролю, в нашому випадку окремі структурні підрозділи правоохоронних органів, їх завдання та функції, персонал правоохоронних органів, його завдання, функції та повноваження, предмети інфраструктури правоохоронних органів (склади, житлові та виробничі приміщення, автогосподарства тощо). Отже у широкому значення, предмет контролю за діяльністю правоохоронних органів можна визначити як процеси (негативні або позитивні), які відбуваються в правоохоронних органах, і які підлягають вивченню, аналізу та оцінці.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.