У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційні засади забезпечення контролю за діяльністю правоохоронних органів в Україні

     

      Останнім елементом адміністративно-правового механізму функціонування контролю за діяльністю правоохоронних органів в Україні є його організація. Проте, як у чинному законодавстві, так і у науковій літературі організації контролю відводиться неналежна увага підтвердженням чого є регламентація лише деяких її напрямів у нормативно-правових актах [49; 240; 241; 245-247; 444; 457; 555; 557 та ін.] та фрагментарне дослідження у науковій літературі [120, с.57; 599-603; 604, с. 271-278; 605, с. 11-23; 606, с. 133-136; 607, с. 445-460; 608, с. 450-456]. У той же час варто погодитись з Ю.П. Битяком, який наголошує на тому, що «організація діяльності має за мету створення найсприятливіших умов для функціонування органу, а раціональна організація його діяльності повинна забезпечити правильний вибір суб’єктів управлінської діяльності, встановлювати місце й роль кожного з них і чітку взаємодію між ними, що є однією з найважливіших умов економічності й ефективності державної діяльності» [609, с. 283]. Сказане цілком характерне і для контролю за діяльністю правоохоронних органів.

      У Великому тлумачному словнику сучасної української мови, під організацією розуміється «дія; сукупність методів та засобів облаштування; сукупність людей, груп, об’єднаних для досягнення якої-небудь мети, вирішення якого-небудь завдання на основі принципів поділу праці, поділу обов’язків та ієрархічної структури; компанія, установа, їх підрозділи чи об’єднання, які виконують самостійні функції та мають адміністрацію; комплекс заходів, зміст яких полягає в координації дій окремих елементів системи [80, с.853].

      Таке тлумачення слова «організація» дає змогу зробити висновок про визначення її у двох протилежних значеннях: 1) як діяльності, комплексу заходів, сукупності методів та засобів досягнення якої-небудь мети, вирішення якого-небудь завдання на основі принципів поділу праці, координації спільної діяльності; 2) як структури, органу, компанії, установи, їх підрозділів чи об’єднань, які виконують самостійні функції. У подальшому ми будемо використовувати перше тлумачення слова організація, під якою пропонуємо розуміти функцію державного управління, комплекс заходів та методів і засобів, основним призначенням яких є забезпечення належного функціонування об’єкту. Відповідно основними функціями організації є: 1) забезпечувальна, як полягає у наданні необхідних кадрових, матеріально-технічних, фінансових, інформаційних, науково-методичних та інших засобів для виконання поставленого завдання; 2) узгоджувальна, яка полягає у досягненні загальної згоди у всіх учасників спільної діяльності; 3) координаційна, яка полягає у керівництві загальною справою, як правило реалізується під час визначення завдань, функцій та повноважень між учасниками спільної діяльності; 4) функція взаємодії, яка полягає у погодженні дій, методів, заходів учасників спільної діяльності, запобігає дублюванню повноважень.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.