У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Державно-управлінські підходи до аналізу та оцінювання суспільної стабільності

     

      На сьогодні відсутньою є чітка методологія аналізу та оцінювання суспільної стабільності на основі критеріального підходу. Хоча, на наш погляд, саме цей підхід дає можливість не тільки вдосконалити наявну методологію, що застосовується в державному управлінні, але й вийти на якісно новий рівень її розвитку. В цьому контексті доцільним є звернення до аналізу політики, особливо враховуючи розвиток такого напряму державного управління як політична аналітика, що оперує не тільки специфічною методологію, але й дозволяє адаптувати напрацьовані дослідницькі технології до вирішення завдань, пов’язаних з державним управлінням забезпеченням суспільної стабільності.

      Спираючись на дослідження В. Данна, В. Горбулін та А. Качинський визначають п’ять загальних процедур, які охоплює методологія аналізу політики, і які є спільними для більшості зусиль, спрямованих на розв’язання людських проблем [57, с. 288–289]: визначення, прогнозування, рекомендація, опис і оцінювання. В аналізі політики ці процедури позначаються через специфічні терміни. Структурування проблеми (визначення) надає інформацію про умови, що породжують проблему політики. Прогнозування (передбачення) надає інформацію про майбутні наслідки дій згідно з альтернативами політики, у тому числі політикою повної бездіяльності. Рекомендації (установки) надають інформацію про відносну цінність або ціну цих майбутніх наслідків у процесі розв’язання або послаблення гостроти проблеми. Моніторинг (описання) надає інформацію про сучасні й минулі наслідки діяльності відповідно до альтернатив політики. Оцінювання надає інформацію про цінність або ціну цих наслідків у процесі розв’язання або послаблення гостроти проблеми.

      Враховуючи такий підхід та принципи, визначені в межах парадигми дослідження суспільної стабільності, які будуть покладені в основу методології, – транзитивність, інноваційність, інформаційність, комунікативність – пропонуємо оцінювання та аналіз стану суспільної стабільності здійснити на основі критеріального підходу.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.