У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Планування і регламентування податкової діяльності на підприємстві

     

      В умовах високих темпів оновлення податкового законодавства і особливо інструктивно-методичного забезпечення актуальною стає проблема інформаційного пристосування машинобудівних підприємств (суб’єктів господарювання) до названих змін. Керівництво підприємств, економічні та фінансові служби мають отримати відповідний інструментарій інформаційного адаптування до динамічних змін системи оподаткування, яка характеризується в сучасних умовах як високо динамічна, швидкозмінювана, про що наводилося у першому розділі.

      Інформація – це передані певним способом повідомлення, що виникають під час здійснення будь-якого виду господарської діяльності. Існують наступні види інформації: наукова, технічна, економічна, соціальна, політична тощо.

      Найбільший обсяг припадає на економічну інформацію. Економічна інформація передбачає певну сукупність повідомлень економічного характеру, які можуть бути зафіксовані, передані, перетворені, збережені і використані для управління виробничого-господарською діяльністю. Слід зазначити, що економічну інформацію доводиться зберігати тривалий час, що забезпечує її нагромадження та опрацювання.

      Економічну інформацію можна класифікувати за наступними ознаками [177]: стадіями виникнення; технологією опрацювання даних; способом передавання; ступенем стабільності; участю в реалізації функцій управління. За стадіями виникнення інформація поділяється на первинну, вторинну (похідну). Первинна виникає в результаті управління виробничо-господарською діяльністю підприємства. Вторинна – створюється в результаті опрацювання первинної інформації.

      За технологією опрацювання економічну інформацію поділяють на вхідну, проміжну і вихідну. Вхідна інформація це систематизовані дані, представлені на електронних носіях або паперовому вигляді. Вихідна інформація являє собою результат розв’язування оперативної задачі з використанням вхідної інформації. Проміжна інформація утворюється під час опрацювання вхідних даних і відіграє допоміжну роль (функцію).

      За способом передавання розрізняють інформацію, яка передається кур’єром, поштою, телефоном, телетайпом, факсом, каналами зв’язку. За ступенем стабільності використання та зберігання економічну інформацію поділяють на постійну, умовно-постійну та змінну (якщо оновлення за період зберігання становить не менше 10%).

      За участю у функціях управління розрізняють інформацію фактичну, яка відображає події, котрі вже сталися; планово-договірну, що буде, або може бути; довідкову, яка надається до відома користувачеві.

      Облік економічної інформації здійснюється в документах, на магнітних дисках, стрічках чи інших носіях і супроводжується її структуризацією. Використання засобів автоматизованого опрацювання інформації залежно від мов програмування, можуть навіть створювати певні структурні елементи інформації: бази даних, інформаційний фонд, каталоги та словники даних, файли даних (інформаційні, програмні, текстові) матриці, таблиці тощо [177].

      Податкова політика є складовим елементом економічної політики, яка базується на діяльності держави в галузі запровадження правового регламентування та організації податкової діяльності на підприємстві. Відповідно податкова система є відображенням податкової політики, що проводиться державою. Реалізація податкової діяльності на підприємстві може здійснюватися завдяки використанню такого економічного важеля як податкове планування, одного із важливих елементів планування інформаційного забезпечення. Так, деякі автори зазначають, що податкове планування це цілеспрямована діяльність підприємств, яка здійснюється за допомогою сукупності планових дій, об’єднаних в єдину систему, і передбачає вибір оптимальних варіантів фінансово-господарської діяльності з метою оптимізації податкової діяльності на підприємстві [130, 142].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.