У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Логістичні системи: поняття й принципи побудови

     

      Теперішній стан металургійного комплексу України характеризуєть¬ся технологічним відставанням у порівнянні з роз¬винутими країнами Європи та світу. Структура металопродукції недосконала, низька частка металу, тонкого листа, жесті, прокату з покриттям, гнутих профілів. Чорна металургія України відстає від світового рівня з багатьох причин, найважливішою серед яких було рішення центральних органів Радянського Союзу двадцятирічної давності, за якими були переадресовані інвестиції на розвиток лише східних і центральних підприємств Росії, що призвело до технічного та соціального відставання металургії Донбасу, Придніпров’я та Приазов’я, тому галузь потребує про¬ведення модернізації та технічної перебудови ви¬робництва, поліпшення структури металопродукції. Беручи до уваги експортну спрямованість металургійного комплексу та вагомий внесок галузі до валютних надходжень в Україну, підприємствам необхідне технічне переозброєння та структурна пере¬будова галузі. Це можливо здійснити лише шляхом побудови нової системи управління матеріальними та супутніми потоками, використовуючи логістичну концепцію. Таким чином, для досягнення цілей і рішення завдань логістики на підприємстві необхідно створити відповідні організаційні форми – логістичні системи різного рівня, взаємодіючі між собою за певними правилами.

      Система – це безліч елементів, які перебувають у відносинах і зв'язках один з одним, та утворюють певну цілісність, єдність. Елемент системи – час-тина системи, що умовно не розкладається на окремі частини. Існують насту-пні чотири властивості, якими повинен володіти об'єкт, щоб його можна було вважати системою (табл. 1.1).

      В економічній літературі під логістичною системою (ЛС) розуміють адаптивну систему зі зворотним зв'язком, що виконує ті або інші логістичні функції [34, c.81]. Логістичною функцією називається відособлена сукупність логістичних операцій, виділена з метою підвищення ефективності управління логістичним процесом.

      В.І. Сергєєв найбільш повно розкриває зміст поняття «логістична сис-тема»: по-перше, це відносно стійка сукупність структурних (функціональних) підрозділів компанії, а також постачальників, споживачів і логістичних посе-редників, взаємозалежних основними й/або супутніми потоками й об'єднани-ми єдиним керуванням для реалізації стратегічного (тактичного) логістичного плану; по-друге ЛС − це сукупність логістичної мережі й системи адміністру-вання, формована компанією для реалізації своєї логістичної стратегії (такти-ки).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.