У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Напрями розвитку підприємств молочного підкомплексу на сучасному етапі проведення аграрної реформи

     

      Забезпечення продовольчої безпеки України в розрізі становлення соціально орієнтованого ринку зумовлює вирішення актуальних проблем розвитку молочного підкомплексу і вибору найбільш ефективних шляхів розвитку в існуючих економічних умовах аграрного виробництва. Молочний підкомплекс, як складова агропромислового і економічної системи в цілому, відчуває на собі цілий комплекс проблем вирішення яких залежить від розвитку економічних процесів на різних рівнях і в різних сферах. Формування підприємств молочного підкомплексу відображає розвиток економічних процесів на сучасному етапі реформування і повинно враховувати всю сукупність соціально-економічних проблем суспільства.

      Стан агропромислового комплексу в цілому, процес концентрації капіталу, що намітився, в підкомплексі, вступ країни до СОТ ставить багато підприємств перед проблемою банкрутства, що значно загострює соціальні проблеми особливо в несприятливих для аграрного виробництва територіях.

      Основою розвитку всього молочного підкомплексу є молочне тваринництво, яке на даному етапі знаходиться в стані занепаду. Враховуючи тривалість біологічного циклу розвитку молодняку великої рогатої худоби, повільний темп розмноження тварин, низьку окупність матеріальних і фінансових витрат, відродження молочного скотарства буде тривалим, займе значний період. Розвиток цієї підгалузі ускладнюватиметься з багатьох причин, але в першу чергу пов'язано з труднощами відновлення крупних молочних ферм промислового типу, де можна проводити значну кількість конкурентоздатної молочної сировини, при мінімальних витратах праці, енергії і матеріальних ресурсів [136, с. 14].

      У відповідності «Комплексною програмою підтримки розвитку українського сіла на період до 2015 року» [69], з метою збільшення виробництва продукції тваринництва, заплановано проведення наступних заходів:

      - у 2007 р. зупинити спад чисельності поголів'я худоби шляхом удосконалення механізмів надання бюджетних дотацій. У наступні роки забезпечити поступове якісне збільшення поголів'я корів в сільськогосподарських підприємствах і фермерських господарствах і довести його до 2.4 млн. голів в 2015 році;

      - відновити великотоварне виробництво шляхом будівництва нових і реконструкції існуючих тваринницьких ферм і комплексів за рахунок напряму на відмічені цілі пільгових кредитів і інших видів підтримки;

      - сприяти концентрації виробництва продукції тваринництва в особистих селянських господарствах шляхом формування кооперативних об'єднань з метою отримання в них високоякісної сировини і безпечної для здоров'я людини тваринницької продукції, розширення заготовчої інфраструктури, підвищення товарності продукції тваринництва в 1,5 раз.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.