У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз передумов і можливостей формування корпоративних аграрних структур різних організаційно-правових форм

     

      Оскільки земля в сільському господарстві є основним засобом виробництва, почнемо аналіз саме з характеристики земельних відносин. Первісним параметром, який характеризує їх стан у регіоні можна вважати структуру та розподіл земельного фонду, що входить до адміністративно-територіальних одиниць. Так, в Луганській області станом на 01.01.08 р. загальна земельна площа становила 2668,3 тис. га, із неї 1912,8 тис. га (71,7%) припадало на сільськогосподарські угіддя. Дані величини протягом останніх трьох років не змінювалися й свідчать про значний рівень сільськогосподарського освоєння території. Одночасно, площа ріллі за 2005-2007 рр. зменшилась на 5,8 тис. га (0,4%) через переведення у сіножаті та пасовища. Даний процес відповідає регіональній і загальнодержавній програмам вилучення з активного обробітку малопродуктивних і схилових земель.

      Подальше втілення у життя цих програм свідчитиме про пожвавлення ринкових процесів на селі; загострення конкуренції через необхідність на меншій площі виробляти більший обсяг сільськогосподарської продукції, тобто інтенсифікувати галузь. Окрім цього, трансформація ріллі в сіножаті та пасовища зменшить нормативну грошову оцінку та ринкову вартість цих земель. В рамках короткострокових договорів оренди, навіть із якоюсь державною компенсацією, цей процес буде болісним для селянина. Акціонування підприємств змогло б стати своєрідним способом залагодження цього негативу.

      На 01.01.08 р. 54,6% сільськогосподарських угідь (замість 60,6% на 01.01.06 р.) знаходилося у власності або користуванні сільськогосподарських підприємств області. При цьому державні сільськогосподарські підприємства володіли всього 1,6% цих угідь, 53% - недержавні (на 01.01.06 р. – 1,7 і 59,0% відповідно). Значними на сьогодні є площі земельних ділянок громадян – 37,0%, в т.ч. ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва – 28,6%; особистих селянських господарств - 2,8% (на 01.01.06 р. – 31,8%; 23,2; 2,8% відповідно).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.