У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ І ОХОРОНИ ПРАЦІ ПРИ ВИКОНАННІ ОБСТЕЖУВАЛЬНИХ І ПРОЕКТНИХ РОБІТ

     

      Державним комітетом України по нагляду за охороною праці від 3.08.1993р. №73 затверджено “Типове положення про службу охорони праці ”.

      Служба охорони праці створюється власником або уповноваженим ним органом на підприємствах незалежно від форм власності та видів їхньої діяльності, для виконання правових організаційно-технічних соціально-економічних та інших заходів спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням, аваріям в процесі праці. Служба охорони праці шляхом координації діяльності підрозділів і спеціалістів вирішує завдання:

      - забезпечення безпеки виробничих процесів;

      - забезпечення працюючих засобами індивідуального та колективного захисту;

      - професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці;

      - вибору оптимальних режимів праці і відпочинку працюючих;

      - професійного добору виконавців для певних видів робіт;

      - забезпечення підприємства і працюючих нормативними актами з питань охорони праці. Служба охорони праці створюється при створені підприємства, і являється однією з основних служб, ліквідується разом з підприємством. Служба охорони праці в залежності від кількості працюючих може функціонувати як самостійна структура підрозділу або у вигляді групи спеціалістів чи одного спеціаліста. Комплектується служба із спеціалістів з вищою освітою та стажем роботи за профілем – не менше трьох років, а в виняткових випадках і спеціалісти з середньою освітою. Обмеження не стосуються щодо виробничого стану осіб, які мають спеціальну освіту з охорони праці.

      До початку виконання своїх функціональних обов’язків з питань охорони праці працівників служби перевіряють в установленому порядку, у своїй діяльності вони керуються законодавством з охорони праці.

      Служба охорони праці створюється на підприємствах з числом працюючих 50 і більше чоловік, в інших випадках функції цієї служби можуть виконувати в порядку сумісництва особи які пройшли перевірку знань з охорони праці, в установах, організаціях невиробничої сфери та в навчальних закладах керівниками також створюється служба охорони праці при наявності 100 і більше працюючих і підпорядковується безпосередньо керівникові чи власнику.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.