У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Корпоративний рух в аграрному секторі економіки Луганщини

     

      Окрім галузевих відмінностей у характері відтворювального процесу, значної варіації досягають часткові та загальні показники розвитку сільськогосподарських підприємств за просторовою ознакою. Саме аналіз на регіональному рівні дає можливості оцінити потенційний, поточний та перспективний стан аграрного сектору. Дослідження проводилася на матеріалах Луганської області.

      Прибуток від звичайної діяльності до оподаткування, отриманий у сільському господарстві, мисливстві та лісовому господарстві, у 2005 р. склав 7,9% всього прибутку, отриманого в економці Луганської області, в 2006 р. – взагалі отриманий збиток, в 2007 р. – 31,3%. При цьому на 1 робітника найбільший прибуток отримано в посередництві (фінансовій діяльності). Економічна ефективність сільськогосподарського виробництва в області упродовж 1990-2007 рр. має негативну динаміку, що вказує на звужене відтворення. Рівень рентабельності характеризується значною варіацією за роками та територіально-адміністративними одиницями.

      Зазначимо основні причини і наслідки такого стану:

      1. Скорочення виробництва валової продукції сільського господарства (Додаток М) на 46,1% у 2007 р. в порівнянні з 1990 р. (в т. ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 68,3%), є наслідком домінування екстенсивних технологій над інтенсивними на промисловій основі. Це пов’язано не так з падінням попиту на сільськогосподарську продукцію, як з диспаритетом цін, а звідси – з вимиванням з сільського господарства капіталу. Зменшення виробництва визначає високий рівень експансії ввезених на територію області кінцевих харчових продуктів.

      2. Висока варіація показників урожайності сільськогосподарських культур, валового збору, поголів’я та продуктивності сільськогосподарських тварин в області (Додаток Н) свідчить про високу залежність виробництва від природних факторів. Це в свою чергу обумовлює значне коливання цін на сільськогосподарську продукцію, доходів та умов відтворення в аграрному секторі. Такий стан потребує ефективного державного регулювання ринку, означає можливість більш високої для Луганської області віддачі від вкладання коштів у антропогенні фактори – в основному, в технології.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.