У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Цілі діяльності митної служби України

     

      На думку Г. В. Атаманчука, “в державному управлінні створюється стійкий і досить міцний “каркас”, що несе на собі всі динамічні елементи. Його можна зобразити такою логічною схемою: природа  цілі  функції  структура  процес  (принципи)” [40, c. 28].

      Традиційно до визначення цілей тієї чи іншої системи підходять поверхово, особливо не вдаючись до аналізу його сутності та змісту, хоча поняття “мети” – визначальна категорія для всього процесу свідомої діяльності та управління, спрямованого на досягнення певних результатів. Цілі традиційно вважаються категорією, яка визначає напрямки розвитку будь-якої системи.

      Важливість поняття та його значення визнаються усіма, але розгляд цієї категорії так і залишається перспективою. Видатний філософ Г. П. Щедровицький на прохання коротенько визначити, що таке мета, зазначив: “Якщо б я це знав, я б зразу подав на Нобелівську премію” [422, c. 35]. Але без розгляду цього поняття неможливо уявити людську діяльність. Можна схарактеризувати категорію “мета” за певним рівнем абстрагування щодо конкретного предмета дослідження. У трактуванні поняття “мета” дослідники повної згоди не мають. Наведемо основні погляди і спробуємо їх узагальнити.

      Мета – передбачення у свідомості результату, на досягнення якого спрямовані дії. Мета – бажаний, можливий і необхідний стан процесу або системи [237, c. 79].

      Твердження, що система прямує до мети, означає, що її дії зводять до мінімуму розбіжність між наявним станом або величиною на виході й деяким заданим станом. Цьому станові відповідає величина, що означається терміном “мета”.

      Мета – бажаний кінцевий результат діяльності, на досягнення якого скеровано функціонування системи [47, c. 210].

      Мета – це усвідомлення, тобто виражене у словах передбачення, майбутнього результату дії. “Мета – бажана й уявна майбутня подія або стан, здійснення яких є проміжним причинним членом на шляху до цілі, яка є атиципованим уявленням результату нашої дії (В. Вундт). До неї добираються засоби, необхідні для її досягнення. Можливість досягнення деякої мети може передбачатися тільки тому, що є можливість цілепокладаючого втручання людини у причинно-обумовлені явища природи” [395, c. 506].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.