У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Загальна характеристика методології дослідження правових аспектів організації діяльності

     

      Провідні вчені, аналізуючи стан розвитку вітчизняної науки, на нашу думку, цілком слушно відзначають необхідність більш широких і активних зусиль щодо розвитку методологічної та прикладної основи наукових досліджень.

      За сучасних умов розвитку науки та суспільства актуальне розв’язання ряду концептуальних, методологічних проблем, загальних для різних сфер теорії й практики. Результати дослідження цих проблем можуть стати важливою складовою та підставою розвитку юридичних, управлінських, економічних та інших наук.

      Методологія повинна забезпечити дослідження окремих процесів та явищ у середовищі й системі та на основі утворення моделі системи, вивчення її зв’язків розробити конкретні рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування найбільш перспективним шляхом – правовою організацією явищ і процесів у системі.

      В. М. Селіванов зазначив, що “єдиним засобом пошуку й упровадження в життєдіяльність українського суспільства сучасних соціально-правових механізмів організації і управління суспільними процесами … залишається соціально-наукове пізнання об’єктивної дійсності, складної і рухливої за своєю природою. Природа цієї дійсності, особливо її соціальні форми, її об’єктивна нестабільність дійсно обумовлюють відносність наукового знання, відносність наукових (економічних, політичних, юридичних тощо) прогнозів. Але саме ця ж природа обумовлює необхідність постійного всебічного усвідомлення методологічних і теоретичних прийомів і засобів, удосконалення пізнавального інструментарію й технології суспільних, у тому числі юридичних, наук” [365, с. 330].

      Методологічне забезпечення завжди є актуальним та необхідним атрибутом будь-якого дослідження, яке мусить сприяти розвиткові науки та використанню її досягнень у практичній діяльності.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.