У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Проблеми та недоліки в системі державного регулювання розвитку роздрібної торгівлі в Україні

     

      Впорядкування типів та видів торговельних роздрібних підприємств за певними класифікаційними ознаками дозволяє вирішувати цілу низку питань, а саме: з’ясувати місце певного типу підприємства та його цілі у загальній системі галузі, систематизувати та розподілити підприємства за спорідненими ознаками, коректно оцінити та спів ставити ефективність діяльності роздрібних підприємств у межах певного виду.

      Крім того дискусійним та неоднозначним є питання щодо розуміння та сутності поняття «формату», яке призводить до певної плутанини у теорії торгівлі. До того ж невизначеність роздрібних підприємств відносно формату торгівлі ускладнює подальше позиціонування, що призводить до виникнення цілої низки проблем, а саме: до невідповідності типів покупців та асортименту товарів та послуг, створення інтер’єру торгового залу, рівня цін, тощо. Все це виливається у суттєве зниження товарообігу, втрату покупців та навіть до банкротства. Таким чином, відсутність чітких тлумачень та розумінь у теорії призводять до виникнення проблем у практичній діяльності роздрібних підприємств, які пов’язані з неможливістю визначення стандартів оцінки ефективності діяльності підприємств того чи іншого формату. Зважаючи на те, що роздрібна торгівля є невід’ємною складовою національної економіка та завдяки їй відбувається обіг товарів, послуг та грошей, проблеми які виникають у цій галузі здатні поширюватись на інші сфери суспільного життя. Існування такого взаємозв’язку робить цю галузь досить цікавою як для вчених, так і для фахівців галузі. Зазначимо, що дослідження роздрібної торгівлі містить велику кількість напрямів також пов’язаних між собою і важливих для розвитку як теорії, так і практики.

      Дослідження проблем функціонування та розвитку роздрібної торгівлі як галузі економіки займаються як закордонні, так і вітчизняні вчені. Серед закордонних вчених варто виділити: Р.Варлі, Б.Вейтца, Д.Гілберта, Д.Едкока, Р.Колборна, М.Леві, М.Рафіка, М.Саллівана, О.Чкалову, інших.

      Враховуючи те, що роздрібна торгівля має свої особливості в кожній країні, то ця галузь викликає пильну увагу і вітчизняних вчених, таких як О.Азарян, В.Апопій, Л.Балабанова, Н.Голошубова, Е.Локтєв, І.Міщук, Л.Омелянович, В.Ребицький, А.Савощенко, А.Садєков, інші. Але незважаючи на велику кількість досліджень досить не вирішено питання щодо формування класифікаційних ознак стосовно підприємств роздрібної торгівлі та не визначено системну класифікацію роздрібних підприємств.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.