У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Контроль у державному управлінні: сутність, поняття, принципи та функції

     

      Сучасний рівень розвитку економічних відносин в Україні, прагнення до постійного вдосконалення процесу управління передбачають необхідність наукового аналізу перетворень і розуміння та усвідомлення тих організаційно-економічних механізмів, які використовуються державою під час здійснення своїх основних функцій. Найважливішою в цьому відношенні є створена система фінансово-економічного контролю, яка має забезпечити рівновагу та доцільність функціонування суспільства.

      Трансформаційні перетворення, що відбуваються в Україні, зокрема у соціально-економічній сфері вимагають впровадження нових підходів та принципів у функціонуванні системи державного фінансового контролю (ДФК). У свою чергу, визнання України державою з ринковою економікою ставить перед нею нові завдання із забезпечення економічної безпеки країни, і насамперед, внутрішньої її безпеки.

      У Законі України “Про основи національної безпеки України” серед сучасних основних і реальних загроз національній безпеці України в економічній сфері виділяється ослаблення системи державного регулювання і контролю у сфері економіки [143].

      Визначення наведеної загрози має достатньо загальний підхід, оскільки контроль є важливим елементом управлінської діяльності не тільки в економічній сфері, айв багатьох інших сферах і тому потребує подальшої деталізації та конкретизації.

      Контроль є складною динамічною системою, яка складається із сукупності різних елементів, що знаходяться у тісній взаємодії і постійному розвитку. ДФК властиві основні риси системи – наявність зв'язків, у тому числі зворотних, поділ на частини, наявність структури, багатоаспектність. У системі економічної безпеки ДФК виступає як її важливий елемент та дієвий інструмент забезпечення. Недооцінка, применшення ролі ДФК у забезпеченні економічної безпеки країни можуть вести до неконтрольованої ситуації, втрату керованості бюджетним процесом.

      Існування фінансового контролю зумовлюється об’єктивним характером існування фінансів. Становлення та розвиток фінансів були одночасно становленням і розвитком фінансового контролю. Грошові доходи і грошові фонди створюються і використовуються не автоматично, а під впливом складних економічних відносин. Цим і обумовлена об’єктивна необхідність фінансового контролю як одного з елементів управління фінансами (поряд з фінансовим плануванням і прогнозуванням, обліком, а також фінансовим моніторингом).

      Контроль за використанням державних коштів є важливою функцією держави, що забезпечує умови нормального функціонування фінансової системи. Ефективне здійснення регулюючої функції держави в економічній сфері передбачає попередження, виявлення і запобігання фінансових правопорушень, наявність добре відпрацьованої, дієвої системи державного фінансового контролю.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.