У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Шляхи удосконалення державного фінансового контролю

     

      Сучасна побудова Української держави орієнтується на нові принципи її діяльності, а відповідно й нові підходи до видів діяльності, функцій державних органів та їх структурної побудови. Контроль є важливою функцією державного управління. Складовою частиною контролю будь-якої держави є фінансовий контроль, який забезпечує своєчасність і точність фінансового планування, наповнення дохідної частини бюджетів, розподіл, перерозподіл коштів та їх законне, ефективне, цільове використання. Контрольна діяльність в Україні малоефективна, бо не зменшується кількість правопорушень, що вчиняються у сфері публічних фінансів, ефективне попередження, оперативне виявлення яких можливе завдяки скоординованості дій органів, які наділені контрольними повноваженнями. Це вказує на необхідність удосконалення державного фінансового контролю, що передбачає узгодження функцій усіх контролюючих суб'єктів та концентрацію їх зусиль на пріоритетних напрямах контролю, впровадження передового вітчизняного та зарубіжного досвіду, оперативний обмін інформацією між ними.

      Безумовно, у період, коли Україна розвиває ринкові відносини, не можна недооцінювати роль фінансового контролю держави, яка полягає в забезпеченні фінансової дисципліни. Слід пам'ятати, що фінансовий контроль – це один із способів наповнення державного бюджету, що є важливим для такої країни, як наша. Це також інструмент боротьби зі злочинами у сфері фінансових відносин, спосіб збереження державного майна і коштів, що вкрай актуально останнім часом в Україні. Крім того, ефективність здійснення контрольних функцій є чинником підвищення авторитету держави у світовому співтоваристві.

      Аналіз наукових джерел свідчить про певні суперечності між державною політикою фінансового контролю і реальними умовами його здійснення, об'єктивними потребами суспільства та можливостями реалізації органами державного фінансового контролю своїх функцій у трансформаційних умовах. Тому розробка шляхів удосконалення державного фінансового контролю є досить актуальним на сьогоднішній день.

      В умовах демократизації суспільства та реалізації політичних і соціально-економічних перетворень в Україні здійснюються прогресивні заходи щодо поступового приведення системи державного управління до рівня європейських стандартів та забезпечення діяльності владних органів в єдиному злагодженому механізмі. В цих умовах особливого значення набуває питання розвитку та вдосконалення системи державного контролю. З юридичної точки зору державний фінансовий контроль розглядається насамперед як “контроль за законністю і доцільністю дій у сфері утворення, розподілу та використання фондів держави і суб'єктів місцевого самоврядування”.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.