У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Деформація економічного розвитку регіонів як наслідок недосконалості існуючих механізмів державного регулювання

     

      Україна не так давно стала на шлях формування демократичного громадянського суспільства та ринкового господарювання. Проблеми економіки перехідного періоду, подолання кризових явищ вимагають підвищення ролі держави та активізації її діяльності в напрямі формування принципів, визначення стратегічних цілей, економічних реформ, засобів та інструментів саме довгострокової політики. Важливим є не лише визначення загальних принципів та чіткої структури національної і регіональної політики, але й напрямів її реалізації з метою вирішення ключових проблем – зміцнення розвитку економічних зв’язків між регіонами і поглиблення трансформації економіки. Трансформаційні процеси в Україні, здійснення радикальних реформ, на базі яких буде забезпечено розвиток економічних зв’язків між регіонами, передбачають всебічний комплексний розвиток регіонів, раціоналізацію регіональних господарських систем. Як елемент теорії і методології формування структури та функцій регіональних систем можна виділити:

      - регіони як об’єкти регіональної політики та суб’єкти країни;

      - теорії регіонального розвитку;

      - підходи та методи аналізу й прогнозування розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

      Ці елементи вбирають у себе всі теоретико-методологічні аспекти регіональної політики щодо забезпечення економічної безпеки, покликані пояснювати закономірності та фактори регіонального розвитку, прогнозувати тенденції соціально-економічного зростання регіонів і розбіжності між ними, давати наукове обґрунтування механізмів регулювання міжрайонних зв’язків і регіональних диспропорцій.

      Регіон як частина території країни, відмінна від суміжних територій, з певним поєднанням природно-географічних, соціально-економічних, демографічних, національно-культурних, екологічних та інших ознак, характеризується єдністю і цілісністю, комплексністю та певною виробничою спеціалізацією. У регіонах концентруються інтереси держави, вітчизняних і зарубіжних підприємств, організацій. Розвиток регіонів, регіональних господарських систем значною мірою залежить від ефективності механізмів державного регулювання регіональної політики, під якою слід розуміти сукупність заходів, що здійснюються державою у сфері комплексного розвитку регіонів країни відповідно до їх поточних і стратегічних цілей. Ці заходи спрямовуються на стимулювання ефективного розвитку продуктивних сил регіонів, раціональне використання їх ресурсного потенціалу, забезпечення екологічної безпеки, удосконалення територіальної організації суспільства і на цій основі – створення умов для забезпечення розвитку регіонів України і умовах посилення міжрегіональних економічних зв’язків.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.