У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розширення складу та функцій державних і громадських структур в умовах підвищення їх ролі в регулюванні взаємодії регіонів

     

      Таким чином, проведений аналіз дозволяє констатувати, що в даний час у економіці та соціальній сфері має місце ряд серйозних проблем, багато з яких носять довгостроковий і міжрегіональний характер. Це проблеми у виробничій, науково-технічній, паливно-енергетичній, бюджетній, соціальній, екологічній сферах, в галузі агро-промислового комплексух (АПК). Розглянуті матеріали свідчать про наявність ряду передумов для взаємодії між регіонами. Ці передумови відносяться до цілого ряду чинників, які властиві різним сторонам соціального та економічного життя регіонів.

      Перш за все, слід зазначити фактор компактності регіону, який історично склався, що виражається в культурно-етнічній спільністі, ментальністі населення регіонів. Світова та вітчизняна наука і практика показує високе значення цього фактора для встановлення і розвитку будь-якого роду взаємодії економічного, міжособистісного та процесного характеру. Далі слід відзначити такий серйозний фактор, як велика ємність ринку попиту на самий широкий спектр товарів і послуг виробничого і споживчого призначення, обумовлена великою кількістю населення регіону, масштабним розвитком практично всіх напрямків виробничої діяльності, соціальної інфраструктури. Якщо взяти до уваги надмірну високу частку імпортних товарів, при постійно зростаючій загальній інфляції попиту, то можна припустити, що регіональні аспекти ринку ще довгий час не будуть зазнавати труднощів збуту, а виробники товарів та послуг страждати від їх перевиробництва. При цьому слід мати на увазі і розглянуті деформації у виробничій діяльності регіонів, але водночас і елементи їх спеціалізації у виробництві товарів та послуг, яка склалася раніше, а все разом узяте сприяє розвитку внутрішньорегіонального товарного обміну.

      Третім фактором є наявність у регіоні потужного, історично сформованого, промислового потенціалу: матеріального і, головне, інтелектуального людського ресурсу, концентрація якого багато в чому перевищує інші регіони. Цей ресурс поки ще багато в чому зберігся, незважаючи на загальний багаторічний кризовий стан виробництва, особливо оборонного комплексу.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.