У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні рекомендації щодо оцінки ефективності регулювання економічних суб’єктів державними та громадськими структурами

     

      Для вдосконалення та поглиблення міжрегіональних економічних зв’язків необхідна оцінка ефективності регулюючих впливів у цій найважливішій сфері, починаючи від вирішення ключових проблем інтеграції, створення спільного економічного простору і закінчуючи оцінкою конкретних результатів виконання договорів про співробітництво між регіонами та оцінки ефективності регулювання економічних суб’єктів міжрегіональними державними та громадськими структурами.

      Однак науково обґрунтованої методики визначення економічної ефективності міжрегіональних зв’язків поки ще не розроблено. Разом з тим така методика вкрай необхідна, бо без неї неможливо обґрунтувати найбільш перспективні напрямки співробітництва, оцінити віддачу від вкладення коштів у об’єкти інфраструктури та їх вплив на зростання товарообміну і рух інших потоків - капіталу, робочої сили, інформації.

      Не можна сказати, що спроби оцінки ефективності економічних зв’язків не робили раніше. У ході тривалого спільного розвитку українських регіонів у плановій економіці склався певний суспільний поділ праці між ними і їх галузева спеціалізація в рамках єдиного народногосподарського комплексу України. Це об’єктивно зумовило в кожному з регіонів високу частку продукції, виробленої для інших регіонів і одержуваної з них.

      Значення часток вивезення у виробництві та ввезення в ресурсах споживання продукції для кожного регіону характеризують відповідно ступінь участі регіону в державному відтворювальному процесі та міру залежності регіону від зв'язків з ним.

      Для оцінки ефективності міжрегіональних зв’язків ми пропонуємо використовувати оптимізаційні міжрегіональні моделі (ОМММ) і моделі економічної взаємодії регіонів (МЕВР). Перша модель застосовується для дослідження впливу територіальних факторів на тенденції розвитку національної економіки. Друга модель описує процес вибору і узгодження рішень у багаторегіональній системі за допомогою ринкового механізму. Однак за відсутності всеосяжно і достовірної інформації, адекватно відображає економічні процеси та міжрегіональні зв’язки, а також єдині критерії розвитку економіки, зазначені моделі не давали безперечного результату. Їх цінність полягала в отриманні ідеалізованої схеми процесу горизонтального узгодження прогнозів розвитку регіонів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.