У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз синтетичного та аналітичного обліку вкладних (депозитних) операцій банків

     

      Повноцiнна дiяльнiсть банка в умовах обмеженого переплетення готiвково-грошових i безготiвкових розрахункiв в процесi господарсько-фiнансової дiяльностi клiєнтiв можлива тiльки при чiткiй органiзацiї облiку. Облiк ведеться в розрiзi синтетичного i аналiтичного обліків. Синтетичний облiк – бухгалтерський облiк коштiв i господарських процесiв в узагальнених показниках – ведеться тiльки в грошовому вимiрюваннi в розрiзi балансових i позабалансових рахункiв.

      Синтетичний облiк узагальнює i аналiзує облiк i дає загальне уявлення про змiни в балансi. Формами синтетичного облiку є пiдсумковi данi операцiйного щоденника ф.24, додатки до операцiйного щоденника ф.25а, вiдомостi оборотiв, мiсячнi i рiчнi оборотнi баланси. Пiсля перевiрки звiтностi документи кожної філії банку згруповуються за ознаками проставлених на них балансових рахункiв, i по кожнiй групi на оборотi останнього документа записується пiдсумок пiдрахунку документiв. На основi цих рахункiв, даних операцiйних щоденникiв i додаткiв до них складаються початковi форми синтетичного облiку – приватнi i загальнi вiдомостi оборотiв. Ведення приватних вiдомостей дає можливiсть узагальнювати i пiдраховувати дебетовi i кредитовi обороти кожного балансового рахунку. Оформлення загальних вiдомостей дозволяє здiйснювати узагальнення i пiдрахунок дебетових i окремо кредитових оборотiв для визначення загальної суми обороту по всiх рахунках балансу. Облiк вкладiв до запитання здiйснюється на пасивному рахунку 2620 "Кошти на вимогу фізичних осіб". По кредиту цього рахунку проводяться суми прийнятих (зарахованих) вкладiв, по дебету – суми виданих (списаних) вкладiв.

      Данi про рішення i залишки по окремих видах вкладiв i пiдлеглих фiлiях вiддiлення банку беруться з регiстрiв аналiтичного облiку.

      Аналiтичний облiк ведеться в розрiзi синтетичних рахункiв балансу. З його допомогою деталiзуються данi синтентичних рахункiв.

      Аналiтичний облiк по вкладах населення ведеться в фiліях банку по картках особових рахункiв ф.1 по кожному рахунку вкладника, а в бухгалтерії банка – по справжнiх документах (ордерам, чекам), розмiщених в спецiальних картотеках i в облiкових картках ф.68, якi вiдкриваються на кожну фiлію банка окремо по iменних вкладах, вкладах на пред'явника i нерухомих вкладах. Облiковi картки ф.68 складаються на кожну фiлiю окремо по днях i зведенi на всi фiлiї по мiсяцях. У них щодня вписуються обороти i залишки вкладiв на 1–е число мiсяця. Обороти по прибуткам i видаткам вкладiв записуються в картки загальними сумами за день на основi контрольних вiдомостей. Облiковi картки з внесеними в них оборотами разом з вiдомостями передаються працiвнику, перевiряючому звiтнiсть пiдлеглої фiлiї, для звiрки даних вiдомостей iз записами в облiкових картках i з даними синтетичного облiку.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.