У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз динаміки рівня фінансового забезпечення банків

     

      Банківська конкурентоспроможність є достатньо новою галуззю в нау-ковій літературі та практичному використанні. Даним питанням займалися такі вчені як Волощук І. [18], Дубовик О. В., Кузнєцова А. Я., Гірченко Т. Д., Заруба Ю. О. [35], Крвзанадзе І. [51], М. Портер [82], Коліс Давид Дж, Арм-стронг Г., Ансофф І., Спиціна Я. В. [94], Галиць О. В. та інші.

      Розвиток банківської системи України та формування конкуренто-спроможності вітчизняних банків потребує акцентованої уваги до вивчення проблеми концентрації банківських ресурсів українськими банками та вияв-лення таких, що мають найбільшу їх питому вагу.

      Ресурси комерційного банку — це сукупність грошових коштів, що пе-ребувають у його розпорядженні з виконання активних операцій. Операції, за допомогою яких комерційні банки формують свої ресурси, називаються па-сивними. Весь банківський капітал можна розділити на три основні частини Банк має створювати конкуренто здатні умови залучення коштів не лише для клієнта, а й забезпечити максимально можливий перелік послуг для тих суб’єктів ринку, з якими клієнт здійснює операції в процесі своєї діяль-ності, для того щоб сформувати якомога більше фінансових ресурсів. Банків-ські ресурси – це важлива складова діяльності будь-якого банку, оскільки процеси утворення ресурсів і надання позик перебувають у тісному взає-мозв’язку. Тому розуміння їх економічного змісту, значення проблем, пов’язаних із їх ефективним формуванням і доцільним використанням, над-звичайно важливе, особливо для українських комерційних банків. Саме віт-чизняним банкам надзвичайно важко вирішувати це питання – формування ресурсів банків, тому що українська банківська система ще дуже молода. Ва-жливим завданням комерційних банків є підтримання постійного балансу між потребами в ресурсах і можливостями їх придбання в умовах. Безпосередній вплив на рівень конкурентоспроможності банку здійснює процес концентрації ресурсів [102].

      Тому з огляду на зазначене метою роботи є узагальнення тенденцій концентрації ресурсної бази банківського сектору України у кризовий та пос-ткризовий періоди. Загалом під концентрацією капіталу розуміється збіль-шення обсягу банківського капіталу шляхом об’єднання капіталів різних вла-сників, а також за рахунок капіталізації доходів, тобто перетворення прибутку у капітал

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.