У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз впливу податків на фінансову діяльність ТОВ АФ «Хоружівка» через розрахунок показників податкового навантаження

     

      Від розмірів податкових ставок і сум сплачених податків, як відомо, залежить розмір чистого прибутку організації. Оскільки ставки податків установлюються державою, зміна їхніх розмірів є зовнішнім некерованим фактором для господарюючих суб'єктів. Але все-таки керівництво мікроекономічних структур має можливість виробляти внутрішню політику, що впливає на розміри податкових відрахувань.

      У процесі аналізу витрат по податках і впливу на них облікової політики варто виходити з функцій податкової системи, що є інструментом державної фінансово-економічної політики. Основними для системи оподатковування є фіскальна й регулююча функції.

      Фіскальна функція забезпечує надходження засобів у державний бюджет за рахунок податкових вилучень. Регулююча функція полягає в стимулюванні або обмеженні тих або інших виробництв, реалізації тих або інших товарів і послуг і здійсненні тих або інших витрат відповідно до державних інтересів. Пільга по прибутку, наприклад, спрямована на фінансування капітальних вкладень, пільга по податку на додану вартість (ПДВ) для лізингових платежів стимулюють розвиток виробництва.. Тому законні способи зниження податкового тягаря, як правило, ґрунтуються на виборі господарської тактики й стратегії, стимульованих державою через зниження податків і відрахувань; виконанні правил бухгалтерського обліку, що дозволяють скоротити оподатковувані статті витрат; дотриманні нормативів, що беруть участь у зменшенні оподатковуваного прибутку [1].

      При здійсненні заходів щодо зниження податкового тягаря варто мати на увазі, що зменшення податкових платежів – не ціль, а спосіб поліпшення фінансового стану й підвищення інвестиційної привабливості організації. Особливо для акціонерних товариств і товариств із обмеженою відповідальністю чистий прибуток є головним критерієм інвестиційної привабливості. Від чистого прибутку таких організацій прямо залежать можливі виплати інвесторам і рівень котирування їхніх акцій на фондових біржах. Тому вживати заходів до зниження податків доцільно тільки в тому випадку, якщо розрахунки показують, що це дає приріст чистого прибутку. Неприпустимим є зменшення податків ціною погіршення фінансового стану/

      Що стосується аналізу податкового навантаження на підприємстві ТОВ АФ «Хоружівка», то цю частину аналізу діяльності підприємства ми будемо проводити як аналіз впливу суми фіксованого сільськогосподарського податку на фінансовий стан. Оскільки завершальним етапом даної роботи є дослідження впливу системи оподаткування на фінансову діяльність підприємства і розробка можливих шляхів оптимізації такого впливу, то ми в даній частині курсової роботи будемо аналізувати вплив ФСП (таблиця 2.8), а в 3 розділі запропонуємо можливий варіант зменшення податкового навантаження на підприємство.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.