У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Основні напрями управління персоналом в антикризовій діяльності підприємства

     

      В умовах глобалізації світової економіки робоча сила стає одним з самих дефіцитних ресурсів, а підвищення її якості - найважливішим чинником конкурентоспроможності національних економік. Зменшення запитів ринку до обсягів робіт і послуг змушує бізнес до пошуку зниження витрат, у тому числі і за рахунок скорочення чисельності персоналу. Незважаючи на необхідність жорсткої економії в умовах кризи, проблема управління персоналом не втратила своєї актуальності, а трансформувалася: управління персоналом сьогодні повинно базуватися на використанні сучасних методів менеджменту, вибір яких залежить від ступеня впливу кризи на становище підприємства.

      Якщо деякий час тому на ринку праці спостерігався дефіцит кваліфікованих кадрів, що визначало кадрову стратегію підприємства, умови підбору та мотивації персоналу, то сьогодні ситуація на ринку праці кардинально змінилася на користь працедавця. Проте сучасні підприємства обмежені вимогами економії бюджету, у тому числі й на оплату праці. Багато підприємств заморозили набор нових працівників, скоротили витрати на навчання персоналу, знизили і продовжують знижувати додаткові виплати, проводять скорочення штату. Необхідність збереження кадрового потенціалу підприємств в умовах кризи визначають актуальність розробки заходів антикризового управління персоналом.

      Слід зауважити, що універсального рецепту управління персоналом в умовах кризи не існує, адже кожне підприємство є унікальним, проте можна визначити декілька загальних рекомендацій, які дозволять ефективно здійснювати кадрову роботу підприємства в умовах різких змін.

      Само поняття "антикризове управління" виникло порівняно недавно, а його практичне застосування стає останнім часом все більше актуальним. Виживання і ефективний розвиток підприємств в умовах кризи залежить від наявності нових спеціалістів, здатних сполучити у собі навички розробників, продавців і технологів. А колектив потребує формування нового стилю управління персоналом підприємства - орієнтованого на лідера.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.