У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інновації як основний чинник антикризової діяльності підприємства

     

      Будь-яка соціально-економічна система досягає успіху в своїй діяльності, якщо вона знаходиться в стані послідовного і невпинного розвитку. Розвиток -це придбання нової якості, що визначає посилення і стійкість життєдіяльності підприємства, її зростання. Основою розвитку та конкурентоспроможності будь-якого підприємства є інновації. Якщо підприємство постійно не шукає шляхів поліпшення пропозиції (інновації товарів або послуг), або створити чи доставити цю пропозицію до споживача (інновація процесу), підприємство ризикує стати надмірно вразливим перед зовнішнім оточенням. А це означає ослаблення позицій на ринках збуту, втрату споживачів продукції і зниження розмірів прибутку. Все це сприяє виникненню криз в діяльності підприємства та може стати причиною банкротства.

      Особливо актуальна ця проблема для економіки нашої країни. Кризовий стан вітчизняної економіки характеризується спадом виробництва промислових підприємств, падінням рівня конкурентоспроможності їх продукції, зниженням зацікавленості підприємств в проведенні інноваційних заходів, а також практично повною відсутністю в державних структурах цілісної інноваційної політики. Криза в економіці країни посилюється інноваційною кризою, яка проявляється в різкому зниженні керованості процесами створення і впровадження інновацій, відсутності джерел фінансування інноваційної діяльності, в згортанні діяльності дослідницьких творчих колективів.

      В умовах глобалізації і інтернаціоналізації економіки, посилення конкуренції, яке супроводжується скороченням термінів дії конкурентних переваг і необхідністю розділення ринку на сектори, ніші і сегменти, інноваційна діяльність стає ключовим чинником успіху, якщо не єдиним засобом виживання підприємства, а стратегічне управління інноваціями - важливим завданням антикризової діяльності, реалізація якої багато в чому залежить від якості інноваційних рішень, що приймаються, можливості знаходити такі рішення, які організаційно і економічно зможуть забезпечити досягнення поставленої мети із створення конкурентоздатної продукції. З врахуванням цього пошук можливих вирішень проблем управління інноваційними процесами стає одним з важливих завдань антикризової діяльності підприємств.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.