У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Злиття та поглинання на страховому ринку в контексті глобалізації

     

      Глобалізація – процес об'єктивний і незворотний, про що свідчить, зокрема, лібералізація страхового ринку, використання сучасних інформаційних, фінансових, банківських і страхових технологій, перехід на міжнародні стандарти аудиту і бухгалтерської звітності тощо.

     Першочерговий вплив глобалізації на страховий ринок пов’язують з розгортанням процесів нагромадження капіталу, формами якого є його концентрація та централізація. Якщо концентрація капіталу являє собою збільшення капіталу шляхом капіталізації частини додаткової вартості, тобто це відтворення капіталу в розширених масштабах, то централізація капіталу – це збільшення його розмірів внаслідок об'єднання або злиття раніше самостійних капіталів.

      Зазначимо, що хоча концентрація тісно пов'язана з монополізацією, вона не обов'язково призводить до появи фірм-монополістів. Концентрація виробництва характеризується системою показників. У країнах з розвинутою ринковою економікою склалася дієва система антимонопольного законодавства, на основі якої регулюються процеси концентрації з метою запобігання появі монополістів. Уже до кінця 60–х рр. ХХ ст. в цих країнах склалася система показників статистики ринкової концентрації, що висвітлюється в засобах масової інформації. Найбільшого поширення в цій системі одержав показник частки фіксованого числа підприємств. Так, за антимонопольним законодавством Німеччини монопольне становище фірми чи групи підприємств на ринку виникає, якщо на одне підприємство припадає понад третина усього обігу товарної групи на ринку, на три підприємства – 50% загального обігу, на п'ять і більше підприємств – понад дві третини обігу.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.