У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Генезис маркетингу в Україні

     

      Понад 50 років минуло з того часу, як у країнах із розвиненою рин¬ковою економікою (США, Велика Британія, Німеччина, Японія, Фран¬ція та інші) сформувалося стійке уявлення про актуальність і необхід¬ність маркетингу як нової складової ефективного ведення бізнесу. За цей період маркетинг подолав складний еволюційний шлях.

      Ототожнюючи переклад з англійського терміна «market» з термі¬ном «ринок», а терміна «marketing» з поняттям «ринкова діяльність», більшість науковців визначають, що зародження маркетингу як теорії пов’язано з процесами формування вільних ринкових відносин. Таке уявлення про маркетингову теорію недостатньо повно відображає можливості застосування і в інших формах господарювання часткових елементів маркетингу. Підтвердженням цього є опис еволюції маркетингу в підручниках зарубіжних теоретиків Ф. Котлера, Л. Армстронга, Дж. Р. Еванса, Б. Бермана, Т. Левітта, С. Маджаро, П. Друкера; російських учених А. Панкрухіна, Є. Го¬лубкова; українських маркетологів А. Павленка, А. Войчака, Л. Бала¬банової, В. Герасимчука, О. Азарян та ін.

      Більшість авторів зазначають, що маркетинг зародився на початку ХХ ст. у США, однак його сутність характеризувалася тільки деякими складовими маркетингу, які діяли тут. Водночас наукова концепція маркетингу набуває сталого розвитку наприкінці 60-х рр. і поширюється в країнах Європи, де ринкові процеси вже були достатньо розвинені. Отже, в період до середини ХХ ст. маркетингова теорія і практика тільки починає формуватися у країнах, де розвивалися ринкові процеси. А ось його поява та становлення в країнах колишнього СРСР припадає на кінець 80-х рр. – час формування етапу економічної перебудови, пов’язаний із розпа¬дом соціалістичного устрою, процесом роздержавлення економіки.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.